Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijePolitikaHronika

DEMANTI

 

(Glavnom i odgovornom uredniku dnevnog lista „Blic“)

Poštovani gospodine, dana 20.08.2016 godine u listu Blic na strani 15. objavljen je tekst pod nazivom “Ostavili decu u nedođiji zbog seoske slave“, koji obiluje neistinama i poluistinama, a shodno Zakonu o javnom informisanju čl.15.stav1.(Sl.83/2014) i ( 85/2015) molimo da objavite naš demanti, pošto javnost treba da bude objektivno, a pre svega istinito informisana.

Po nalogu gradonačelnika grada Valjeva,  Dr. Slobodana Gvozdenović oformljena je delegacija grada Valjeva, u kojoj su bili pomoćnici gradonačelika Miroslav Pimić i Saša Simić kao i član veća Andra Savčić za odlazak na slavu grada Koceljeva. Prilikom zahteva za angažovanje vozila 19.08.2016.godine uredno smo dobili putne naloge i uredno smo ispoštovali procedure kao i akta o unutrašnjoj organizaciji lokalne uprave grada Valjeva.

Blagovremeno smo trebovali vozilo po zakonskoj proceduri. Niko iz gradske uprave a posebno ne načelnik iste, nije nas obavestio da postoji bilo kakav problem, a da smo obavešteni o bilo kakvom problemu najmanji problem je prestavljala zamena vozila kao i vozača.

Čudno je da se kontaktira vozač koji se nalazi u Koceljevi, dva sata pre odlaska po decu koja su trebala da budu prevezena,  umesto da načelnik uprave kontaktira nekog od pomoćnika i ovaj problem bi se rešio za dvadeset minuta koliko treba za povratak iz Koceljeve.

Postavlja se opravdano pitanje, zašto niko u lancu rukovođenja nije kontaktirao pomoćnike, ali to je već unutrašnje pitanje grada i insistiraćemo na utvrđivanju odgovornosti,  stim da niko neće biti izuzet ma kojoj političkoj opciji pripadao.

Dodatno zbunjuje zašto Vaš novinar nikoga od nas nije kontaktirao jer to podrazumeva načelo profesionalne etike.

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju jer želimo  da javnost bude objektivno i blagovremeno informisana jer to nam je zajednička obaveza.

S poštovanjem,

Valjevo, 20.08.2016.godine.

Pomoćnik gradonačelnika:

Miroslav  Pimić

Pomoćnik gradonačelnika:

Saša Simić

 Član gradskog veća:

 Andra Savčić

Uspon

demanti

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!