ВестиИнформацијеПолитикаХроника

ДЕМАНТИ

 

(Главном и одговорном уреднику дневног листа „Блиц“)

Поштовани господине, дана 20.08.2016 године у листу Блиц на страни 15. објављен је текст под називом “Оставили децу у недођији због сеоске славе“, који обилује неистинама и полуистинама, а сходно Закону о јавном информисању чл.15.став1.(Сл.83/2014) и ( 85/2015) молимо да објавите наш деманти, пошто јавност треба да буде објективно, а пре свега истинито информисана.

По налогу градоначелника града Ваљева,  Др. Слободана Гвозденовић оформљена је делегација града Ваљева, у којој су били помоћници градоначелика Мирослав Пимић и Саша Симић као и члан већа Андра Савчић за одлазак на славу града Коцељева. Приликом захтева за ангажовање возила 19.08.2016.године уредно смо добили путне налоге и уредно смо испоштовали процедуре као и акта о унутрашњој организацији локалне управе града Ваљева.

Благовремено смо требовали возило по законској процедури. Нико из градске управе а посебно не начелник исте, није нас обавестио да постоји било какав проблем, а да смо обавештени о било каквом проблему најмањи проблем је престављала замена возила као и возача.

Чудно је да се контактира возач који се налази у Коцељеви, два сата пре одласка по децу која су требала да буду превезена,  уместо да начелник управе контактира неког од помоћника и овај проблем би се решио за двадесет минута колико треба за повратак из Коцељеве.

Поставља се оправдано питање, зашто нико у ланцу руковођења није контактирао помоћнике, али то је већ унутрашње питање града и инсистираћемо на утврђивању одговорности,  стим да нико неће бити изузет ма којој политичкој опцији припадао.

Додатно збуњује зашто Ваш новинар никога од нас није контактирао јер то подразумева начело професионалне етике.

За све додатне информације стојимо Вам на располагању јер желимо  да јавност буде објективно и благовремено информисана јер то нам је заједничка обавеза.

С поштовањем,

Ваљево, 20.08.2016.године.

Помоћник градоначелника:

Мирослав  Пимић

Помоћник градоначелника:

Саша Симић

 Члан градског већа:

 Андра Савчић

Uspon

demanti

Uspon
Back to top button