Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Deonica Preljina – Požega: Prvo niče kamp za građevince

Služba za imovinsko-pravne odnose grada Čačka je u ekspresnom roku završila privremenu eksproprijaciju 22 parcele za izgradnju prvog građevinskog kampa koji će biti lociran prekoputa kafane “Lazić” u Pakovraću koji je već u fazi izgradnje. U ovom kampu će, kako je kazao gradonačelnik Čačka Milun Todorović, biti stacionirano oko 300 radnika iz Kine koji će učestvovati u izgradnji auto-puta Preljina – Požega.

Pored smeštajnih objekata, ovde će biti i kancelarije, objekti za ishranu radnika kao i betonska baza. Kako je najavljeno, radnici kineskog izvođača smešteni u Pakovraću radiće na probijanju tunela “Laz”, dužine 2.600 metara.

– Nedaleko od tog mesta, na samom ulazu u tunel “Laz”, biće izgrađena asfaltna baza. Što se tiče ostalih kampova, oni će biti građeni nakon ovih velikih poduhvata kao što su tunel i most preko Zapadne Morave. Tada će, siguran sam, tražiti od nas i drugu lokaciju za kamp koji će biti mnogo manji i biće lociran ili u Vranićima ili u Trbušanima, jer će se i na toj lokaciji graditi veliki tunel – rekao je gradonačelnik Todorović.

Prema njegovim rečima, trasa auto-puta Preljina – Požega veoma je kompleksna. Auto-put od Preljine prelazi Čemernicu, potom sledi tunel kroz Trbušansko brdo, gradiće se stubovi i most preko Zapadne Morave, a na teritoriji Čačka biće i tunel “Laz”.

U Pakovraću će se graditi i petlja na kojoj će se uključivati na auto-put iz pravca Užica.

– Veoma važno je napomenuti da će Ovčarsko-kablarska klisura ostati netaknuta – naglasio je Todorović.

Ova deonica dugačka je 30,9 kilometara. Na nju će u Požegi biti povezano još 60 kilometara auto-puta ka Bosni i Hercegovini.

Investicija izgradnje auto-puta Preljina – Požega vredna je 450 miliona evra, a radovi su već otpočeli. U blizini kampa, kako saznajemo, sredinom aprila biće održana i ceremonija svečanog otvaranja radova na ovom delu Koridora 11.

https://infosvetionik.rs/2019/03/28/deonica-preljina-pozega-prvo-nice-kamp-za-gradjevince/

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!