Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Kartica „Cena minus za 3+“ donosi veće uštede u ovoj godini

Pokret za decu „Tri plus“ je nedavno, u Domu kulture u Čačku, organizovao svečanu podelu kartica „Cena minus za 3+“ , koje će roditeljima sa troje i više dece i u ovoj godini omogućiti da ostvare popuste, na robu ili usluge, kod privatnih firmi, javnih preduzeća i ustanova, sportskih klubova i slično.

Prisutne roditelje i decu, predstavnike lokalne samouprave, javnih ustanova i preduzeća, kao i privrednike, koji su podržali aciju “Cena minus za 3+”, pozdravila je prilikom svečane podele kartica potpredsednica Pokreta za decu Daliborka Nestorović. Ona je istakla da je saradnja Grada Čačka i Pokreta za decu „Tri plus“ najbolji primer dobre prakse u oblasti podrŠke rađanju, prezentovan i ostalim lokalnim samoupravama u Srbiji koje su odlučile da podrže aktivnosti ove organizacije.

– Akcijom koju smo pokrenuli uspeli smo da objedinimo tri važna segmenta društva: porodice, lokalnu samoupravu i one najvažnije, koji su u najvećoj meri izneli ovu akciju, a to su privredni subjekti čačanskog kraja, kojima su i ovo udruženje i Grad Čačak posebno zahvalni – naglasila je Daliborka Nestorović.

Prema proceni predstavnika Pokreta za decu „Tri plus“ na teritoriji Grada Čačka živi oko 2.000 porodica sa troje i više dece, pa otuda i ne iznenađuje podatak da je svečanom uručivanju kartica prisustvovao izuzetno veliki broj Čačana.

– Čačak je prvi grad koji je realizovao karticu “Cena minus za 3+” u 2018. godini. Posebno nas raduje što je kartica za 2019. godinu ojačana još snažnijom podrškom privrednika, javnih preduzeća i ustanova, kao i sportskih klubova, zahvaljujući kojima će porodice sa troje i više dece dobiti nove i veće popuste na robu i usluge, ali i uvećan broj besplatnih treninga za mališane – istakao je predsednik Pokreta za decu „Tri plus“ Vladica Gavrilović.

Predsednik Pokreta za decu je akcenat stavio na novine koje u ovoj godini porodicama sa troje i više dece donosi nova kartica “Cena minus za 3+”, među kojima je i novi sajt www.triplusrazmena.rs,  na koji se vlasnici kartice mogu ulogovati i time pristupiti razmeni i postavljanju poklona koje sami doniraju ili preuzimaju one koje su donirale mnoge firmirane kompanije. Takođe, novinu u ovoj godini predstavlja i to što kartica “Cena minus za 3+”, koja je priložena uz zdravstvenu karticu, porodicama sa troje i više dece omogućuje prioritet pri pregledima u Domu zdravlja i Bolnici, kako u Čačku, tako i u mnogim drugim gradovima u kojima je ova kartica realizovana. Gavrilović je naveo da očekuje da se ovom projektu priključi mnogo više lokalnih samouprava, jer je zajednički cilj i interes svih nas da se pruži podrška višedetnim porodicama , koje predstavljaju poslednji stub odbrane od nestanka i sve manjeg broja srpskog življa.

Zamenica gradonačelnika Milica Dačić je izrazila zadovoljstvo što je ova akcija krenula iz Čačka i istakla da će lokalna samouprava uvek izaći u susret svim dobrim predlozima za unapređenje roditeljstva.

https://infosvetionik.rs/2019/03/28/kartica-cena-minus-za-3-donosi-vece-ustede-u-ovoj-godini/

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!