ВестиИнформације

Дивци добијају савремену здравствену амбуланту

Мештани месних заједница Дивци и Попучке предлажу да амбуланта добије име познатог професора и декана Медицинског факултета у Београду, др Радивоја Грбића.

У Дивцима, на простору некадашњег задружног дома изграђена је здравствена амбуланта у којој ће од сада потребну лекарску и другу помоћ моћи да добију мештани са територије пет ваљевских села, Диваца, Дупљаја, Лукавца, Лознице и Веселиновца. За изградњу ове једне од најсавременијих амбуланти у Србији, која ће и даље радити у саставу Дома здравља у Ваљеву, из средстава Канцеларије за обнову и помоћ Владе Републике Србије и Европске уније, као и буџета Града Ваљева, утрошено је 10 милиона динара.

– Дивци су и до сада имали здравствену амбуланту, али је она била смештена у дотрајалој и оронулој згради која није била безбедна ни за пацијенте као ни за здравствено особље, а тиме и пружање услуга. Због тога је у једном тренутку запретила опасност да амбуланта буде и затворена, каже за VA1.info Завен Дер Хазарјан, директор Дома здравља у Ваљеву.

На простору од 100 квадратних метара налази се чекаоница за пацијенте, лекарска соба, лабораторија, превијалиште и приручна апотека. Захваљујући томе помоћ ће моћи да се пружи за 2500 становника овог краја.

Живан Ерић, председник Месне заједнице у Дивцима, у разговору за VA1.info истиче, да је уз решавање проблема водоснабдевања, ово био, такође, један од великих проблема овог краја Колубаре, на чије се решавање чекало годинама. Има предлога да здравствена амбуланта носи име познатог доктора медицинских наука, Радивоја Грбића, декана Медицинског факултета у Београду. Он је био један од ретких професора овог факултета који је у три мандата био његов декан и због тога, као и по томе што је несебично помогао народ овог краја, заслужује да амбуланта носи његово име, а и рођен је у суседном селу Попучке.

Уз нову савремену амбуланту, сазнали смо од Ерића, биће уз помоћ Министарства здрављаа подигнута и монтажна стамбена зграда за потребе лекара који би у свако доба могао да пружи помоћ мештанима.

Uspon
Back to top button