ВестиИнформације

Обележен Дан сећања на жртве НАТО бомбардовања у Ваљеву

Поводом Дана сећања на жртве НАТО бомбардовања у Ваљеву, данас су представници града Ваљева и Војске Србије положили венце и цвеће на споменик пилоту Миленку Павловићу и на споменик страдалима у ратовима 1991. -1999. године.
Тим поводом, Начелник градске управе Александар Вујић -Суботић изјавио је да се данас се навршава 17 година од НАТО бомбардовања наше државе и да је Ваљево један од градова који је био највише погођен бомбардовањем. „Сви ми имамо обавезу да успомена на хероје који су своје животе дали бранећи нашу отаџбину и њене грађане, на недужне жртве које су страдале, као на оне који су остали без домова никада не буде заборављена. Сви ми заједно имамо обавезу да овај догађај никада не заборавимо ни у политичком смислу а ни као грађани“.

Foto: valjevo.rs
Foto: valjevo.rs

У бомбардовању Ваљева које је почело 14.априла 1999. године погинула су три Ваљевца а повређено преко 50 грађана. На Ваљево и околину пало је 215 бомби, а највише – 150 пало је на фабрику „Крушик“. У току бомбардовања уништена је зграда МУП-а, као и објекти у Причевићу и на Дивчибарама. У току НАТО ваздушне агресије у Ваљеву је срушено пет стамбених зграда, а оштећено је преко 200 станова и 50 кућа.

Uspon
Back to top button