Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiPolitika

ĐILAS PAO ISPOD 10 ODSTO! Posle serije nasilnih incidenata opozicija IMA SVE MANJU PODRŠKU!

Istraživanje Stratedžik marketinga rađeno 4. i 5. aprila pokazalo da SZS podržava samo 9,8 odsto birača, dok bi za Vučića i SNS glasalo 53,9 odsto. SPS ima 12,2 odsto, a PSG pao na 6 odsto

Kada bi u narednu nedelju bili održani vanredni parlamentarni izbori, Srpska napredna stranka Aleksandra Vučića ubedljivo bi pobedila sa čak 53,9 odsto dobijenih glasova. Istovremeno, Savez za Srbiju Dragana Đilasa ne bi osvojio ni 10 odsto glasova, što je njihov najslabiji rezultat u poslednjih šest meseci.

Ovo pokazuje poslednje istraživanje javnog mnenja koje je obavila agencija ‘Stratedžik marketing’ 4. i 5. aprila na uzorku od 1.100 građana metodom telefonske ankete.

Ubiše ih performansi

Prema ovom istraživanju, na drugom mestu iza naprednjaka našao bi se SPS Ivice Dačića sa 12,2% glasova, dok bi treći bili đilasovci iz SZS sa tek 9,8 odsto.

Naprednjaci sve jači

Politička scena u Srbiji je stabilna, a protesti koje organizuje opozicija ne da nisu uzdrmali SNS nego im je rejting dodatno skočio
Dejan Vuk Stanković, analitičar

Iznad cenzusa bi se našao još samo PSG Sergeja Trifunovića, koji trenutno ima podršku 6,2 odsto ispitanika (prošlog meseca imao je skoro devet odsto). U slučaju vanrednih izbora, izvesne šanse da uđu u parlament imali bi još samo radikali Vojislava Šešelja, koji su ‘izmereni’ na četiri odsto. Svi drugi su daleko ispod cenzusa od pet odsto.

Analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da ovi rezultati pokazuju pre svega da je politička scena u Srbiji stabilna i da protesti opozicije ne da nisu uzdrmali vladajuće stranke već im je rejting i dodatno skočio.

ilustracija/rojters/tanjug

– Naprednjaci i SPS imaju disciplinovano biračko telo. To pokazuju gotovo sva istraživanja. Sa druge strane, pad SZS ispod deset odsto jeste posledica nedavnih dešavanja i nasilnih akcija koje su iskorišćene za kontrakampanju – objašnjava Stanković, dodajući da je veliko pitanje šta će biti sa rejtingom opozicije ako nastave sa bezidejnim performansima zasnovanim isključivo na nasilju.

S druge strane, marketinški stručnjak Saša Borojević smatra da SNS ima stabilan rejting zahvaljujući pre svega aktivnostima na polju ekonomije i reforme finansija, obrazovanja i penzionog fonda.

foto: informer

– Opozicija je potpuno zbunjena, bez ideje i konkretnog programa. Jedini njihov politički program bio je takozvani sporazum sa narodom, koji je već viđena stvar iz vremena DOS. Oni naprosto nemaju šta novo da ponude biračima – naglašava Borojević.

Prostakluk se ne isplati

Predsednik IO SNS Darko Glišić kaže da najnovije istraživanje javnog mnjenja i rast rejtinga SNS pokazuju da građani Srbije ne žele nasilje i prostakluk, već rezultate.

– Rast rejtinga SNS je u direktnoj vezi sa rezultatima koje pravi predsednik stranke i Srbije Aleksandar Vučić. Građani sve većom podrškom nagrađuju njegov trud i marljiv rad. Sve većem broju građana jasno je ko u ovoj zemlji radi i trudi se da od Srbije napravi normalnu, jaku i stabilnu zemlju, a ko želi da ona bude slaba i nesuverena – naglašava Glišić.

https://infosvetionik.rs/2019/04/08/djilas-pao-ispod-10-odsto-posle-serije-nasilnih-incidenata-opozicija-ima-sve-manju-podrsku/

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!