Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiSport

Motokros klubovi iz Čačka postigli nove uspehe

U odličnoj organizaciji MK „Gajić“ iz Kruševca, juče je na stazi „Globare“ u Kruševcu održana druga trka Otvorenog šampionata u moto krosu uz učešće 71 vozača u sedam klasa.

U jakoj konkurenciji naših vozača i takmičara iz Makedonije i Bugarske, zapažen plasman ostvarili su vozači MK „Tanasko Rajić“, Termorad AMSK „Čačak“ i MK „Ere“ iz Arilja.

U najmlađoj klasi MX65, vozač MK „Tanasko Rajić“ Aleksa Milosavljević koji ove sezone vozi dve kategorije, zabeležio je odlično drugo mesto iza vozača iz Bugarske Dani Tsankova i Danila Crnjanskog iz BAP racing tima iz Bačke Palanke.

Gost iz Bugarske Viktor Borislavov osvojio je prvo mesto u klasi MX85, dok su vozači MK „Tanasko Rajić“ Vuk Drmanac i Aleksa Milosavljević zauzeli drugo, odnos treće mesto, dok je Relja Kuzman iz MK „Ere“ bio četvrti.

U klasi MX1 prva tri mesta su osvojili strani vozači, prvi je bio Vasev Liubomir iz Bugarske, drugi Goce Tomovski treći Martin Todorov iz Bugarske, dok je naš najbolji vozač bio Marko Kostić iz AMSK „Pirot“.

Najzanimljivija vožnja dana viđena je u klasi MX2, gde je prvo mesto bilo rezervisano za Alex Dimitrova iz Bugarske i drugo za Dimitar Grozdanova, takodje iz Bugarske, dok je viđena prava borba za treće mesto izmedju Janka Railića iz MK „Ere“, Vukašina Jablanovića iz „GTC racing“ tima iz Kraljeva i Nenada Petrovića iz MK „Tanasko Rajić“. Posle dve odvezene trke, treći je bio Janko Railić, četvrti Hristian Stanković, peti Vukašin Jablanović a šesti Nenad Petrović.

U klasi MX2 junior Janko Railić je osvojio prvo, Strahinja Kalamković iz MK „Extreme“ iz Beograda a treći je bio Milić Zimonjić iz MK „Zlatibor“.

U kupu Srbije, u klasi MX3 osim Gabora Sagmajstera na trećem mestu, nije bilo zapaženijih rezultata naših vozača. U klasi MXB Milan Stojanović iz MK „Tanasko Rajić“ je vozio odlično i osvojio drugo mesto iza Česk Marka iz kluba MX024, dok je treće mesto zauzeo Đorđe Čolović iz kluba „Moto land“. U klasi MXS nije bilo naših vozača.

U ekipnoj konkurenciji u klasi ekipa klubova I prvo mesto osvojio je MK „Tanasko Rajić“, drugo MK „Ere“ , treće „GTC racing“ tima.

U ekipnoj konkurenciji u klasi ekipa klubova II prvo mesto osvojio je klub MX024, drugo MK „Tanasko Rajić“, a treće Termorad AMSK „Čačak“.

Nastavak prvenstva je 12.maja na stazi u Brusu.

izvor: media portal

https://infosvetionik.rs/2019/04/08/motokros-klubovi-iz-cacka-postigli-nove-uspehe/

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!