ВестиСпорт

Ђурђевић други на „Трофеју Београда“

На изузетно јаком међународном турниру “Трофеј Београда”, на коме је учествовало преко 120 рвача из Србије и земаља окружења, рвач Младости Бојан Ђурђевић освојио је друго место у категорији до 70 килограма.

Он је након две ефектне победе у финалу поражен од Бугарина Димитрова. У изузетно занимљивом мечу, који је завршен нерешеним резултатом 8-8, Бугарин је однео победу, пошто је последњи направио бодове, практично у последњим секундама меча. На путу до финала, Ђурђевић је био доминантан, пошто је своје противнике, Ђурића из Радничког (Крагујевац) и Никшића из Радничког (Сомбор), победио без изгубљеног поена у првој минути меча.
Млади Ваљевац је овим резултатом скренуо пажњу репрезентативних тренера, с обзиром да је у својој категорији у узрасту старијих пионира од такмичара из Србије остварио најбољи резултат. Ђурђевић је прошле године, наступајући за репрезентацију наше земље на Првенству Балкана освојио треће место, а био је и други на јаком међународном турниру у словачкој Приевидзи. С обзиром на приказане борбе у Београду, такви успеси могу се очекивати и ове године.

Uspon
Back to top button