Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiSport

Đurđević drugi na “Trofeju Beograda”

Na izuzetno jakom međunarodnom turniru “Trofej Beograda”, na kome je učestvovalo preko 120 rvača iz Srbije i zemalja okruženja, rvač Mladosti Bojan Đurđević osvojio je drugo mesto u kategoriji do 70 kilograma.

On je nakon dve efektne pobede u finalu poražen od Bugarina Dimitrova. U izuzetno zanimljivom meču, koji je završen nerešenim rezultatom 8-8, Bugarin je odneo pobedu, pošto je poslednji napravio bodove, praktično u poslednjim sekundama meča. Na putu do finala, Đurđević je bio dominantan, pošto je svoje protivnike, Đurića iz Radničkog (Kragujevac) i Nikšića iz Radničkog (Sombor), pobedio bez izgubljenog poena u prvoj minuti meča.
Mladi Valjevac je ovim rezultatom skrenuo pažnju reprezentativnih trenera, s obzirom da je u svojoj kategoriji u uzrastu starijih pionira od takmičara iz Srbije ostvario najbolji rezultat. Đurđević je prošle godine, nastupajući za reprezentaciju naše zemlje na Prvenstvu Balkana osvojio treće mesto, a bio je i drugi na jakom međunarodnom turniru u slovačkoj Prievidzi. S obzirom na prikazane borbe u Beogradu, takvi uspesi mogu se očekivati i ove godine.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!