ВестиПолитика

СНС: Ваљево не сме куповати властиту воду

То ће се догодити уколико до краја буде реализована идеја да се у Ваљеву формира ново јавно предузеће, које ће у свом власништву имати не само изворишта Градац и Пакље, већ и Фабрику за пречишћавање воде.
Тај по Ваљево опасан пројекат, како се изразио кандидат за посланика проф. Михаило Јокић, је на пола пута. На иницијативу градоначелника Станка Терзића формирана је радна група, на чијем је челу заменик градоначелника Жарко Ковач, која ради на формирању тог јавног предузећа. Будуће предузеће ће газдовати ваљевском водом, продаваће је и околним општинама, али за почетак само Ваљеву. Пошто се ту сада појављује посредник то ће неминовно вода бити скупља. На страну што ће се у новом јавном предузећу запослити од пет до десет, сада високих кадрова за плату од око 100 000 динара, на правди Бога.
Проф. Јокић је позвао новинаре да помогну да се тај, по Ваљево штетан пројекат, заустави најпре тако што ће питати Драгана Јеремића, кандидата СПС за градоначелника да ли зна за ову идеју. Проф. Јокић мисли да Јеремић за то не зна а ако, ипак, зна да ли је подржава.
Он је још казао да се градским буџетом нестручно руководило. Тренутно је у буџету заробљено 500 милиона динара. До јуна, када ће нови градоначелник бити у прилици да активира та средства, она ће вредети мање за 35 милиона динара.
Први на листи СНС за изборе у Ваљеву, др Слободан Гвозденовић, казао је да су посетом премијера Вучића Ваљеву, пале у воду гласине да је Ваљево заборављен град. СНС ће када дође на власт, што је по др Гвозденовићу сасвим извесно, најзад завршити халу спортова и део пута М-4 до Непричаве.
СНС је већ написао прецизан програм за опоравак Ваљева, који ће бити обнародован кроз десетак дана. Главна тачка тог програма је радикалан заокрет према пољопривреди. Градски буџет за пољопривреду, који сада износи 20 милиона динара, биће значајно увећан. СНС жели да помогне великим пољопривредним газдинствима да укрупне поседе и да развију производњу. Стручне пољопривредне службе мораће да се прилагоде том задатку и да адекватно помажу пољоприведницима.
Све што се у пољопривреди Ваљева произведе лако нађе тржиште. Велика газдинства биће мале фабрике под отвореним небом, које ће запошљавати по неколико радника. У том смислу ће и млади агрономи, и они који до сада у струци нису имали прилику, моћи да се докажу, казао је др Гвозденовић.

Uspon
Back to top button