Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiPolitika

SNS: Valjevo ne sme kupovati vlastitu vodu

To će se dogoditi ukoliko do kraja bude realizovana ideja da se u Valjevu formira novo javno preduzeće, koje će u svom vlasništvu imati ne samo izvorišta Gradac i Paklje, već i Fabriku za prečišćavanje vode.
Taj po Valjevo opasan projekat, kako se izrazio kandidat za poslanika prof. Mihailo Jokić, je na pola puta. Na inicijativu gradonačelnika Stanka Terzića formirana je radna grupa, na čijem je čelu zamenik gradonačelnika Žarko Kovač, koja radi na formiranju tog javnog preduzeća. Buduće preduzeće će gazdovati valjevskom vodom, prodavaće je i okolnim opštinama, ali za početak samo Valjevu. Pošto se tu sada pojavljuje posrednik to će neminovno voda biti skuplja. Na stranu što će se u novom javnom preduzeću zaposliti od pet do deset, sada visokih kadrova za platu od oko 100 000 dinara, na pravdi Boga.
Prof. Jokić je pozvao novinare da pomognu da se taj, po Valjevo štetan projekat, zaustavi najpre tako što će pitati Dragana Jeremića, kandidata SPS za gradonačelnika da li zna za ovu ideju. Prof. Jokić misli da Jeremić za to ne zna a ako, ipak, zna da li je podržava.
On je još kazao da se gradskim budžetom nestručno rukovodilo. Trenutno je u budžetu zarobljeno 500 miliona dinara. Do juna, kada će novi gradonačelnik biti u prilici da aktivira ta sredstva, ona će vredeti manje za 35 miliona dinara.
Prvi na listi SNS za izbore u Valjevu, dr Slobodan Gvozdenović, kazao je da su posetom premijera Vučića Valjevu, pale u vodu glasine da je Valjevo zaboravljen grad. SNS će kada dođe na vlast, što je po dr Gvozdenoviću sasvim izvesno, najzad završiti halu sportova i deo puta M-4 do Nepričave.
SNS je već napisao precizan program za oporavak Valjeva, koji će biti obnarodovan kroz desetak dana. Glavna tačka tog programa je radikalan zaokret prema poljoprivredi. Gradski budžet za poljoprivredu, koji sada iznosi 20 miliona dinara, biće značajno uvećan. SNS želi da pomogne velikim poljoprivrednim gazdinstvima da ukrupne posede i da razviju proizvodnju. Stručne poljoprivredne službe moraće da se prilagode tom zadatku i da adekvatno pomažu poljoprivednicima.
Sve što se u poljoprivredi Valjeva proizvede lako nađe tržište. Velika gazdinstva biće male fabrike pod otvorenim nebom, koje će zapošljavati po nekoliko radnika. U tom smislu će i mladi agronomi, i oni koji do sada u struci nisu imali priliku, moći da se dokažu, kazao je dr Gvozdenović.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!