ВестиСпорт

Додела диплома за полазнике Школице пливања

Поводом завршетка Школице пливања, која се већ традиционално реализује у оквиру имплементације Локалног плана акције за децу града Ваљева, данас је 150 малишана добило дипломе. Они су током летњег распуста, похађали Школицу у три групе и прошли су програм обуке који предвиђа реализацију 40 часова, како би малишани савладали основе пливања. Кроз овај програм који финансира град Ваљево, до сада је скоро 1000 деце узраста 7-8 година прошло обуку. Град Ваљево Школицу пливања реализује у сарадњи са Пливачким клубом „Валис“ и Установом за физичку културу „Валис“.

У име града Ваљева и градоначелника др Слободана Гвозденовића, на успешно завршеној обуци, малишанима је честитао помоћник градоначелника Саша Симић. „Наставите да се бавите овим спортом, пливањем или ватерполом. Град ће увек подржавати овакве и сличне програме који су намењени деци. Ове године имамо 150 дечака и девојчица који су успешно завршили Школицу пливања, надамо се да ћемо са Установом за физичку културу „Валис“ реализовати сарадњу кроз овај програм и у зимским условима“, рекао је овом приликом помоћник градоначелника Саша Симић.

Бранислав Ковачевић, председник Пливачког клуба „Валис“ истакао је овом приликом важност реализације овог програма. „Ако узмемо у обзир да је до сада 1000 деце кроз овај програм научило да плива, морамо да истакнемо важност те чињенице, јер у свету током само једне године преко 300.000 изгуби живот у воденим површинама пре свега због тога што нису знали да пливају. Постоји једна фраза која је оправдана, а то је да је пливачка писменост једнако важна као и језичка писменост. Важно је да наставите да се бавите спортом“, рекао је Ковачевић и представио инструкторе који су овог лета радили са децом.

На успешно завршеној обуци деци је честитао и Александар Мијаиловић, директор Установе за физичку културу „Валис“. „Драго ми је што је установа, заједно са Градом и пливачким клубом, изашла вама у сусрет. Тако ће бити и наредних година, а позивамо вас да посетите СРЦ „Петница“ и у зимској сезони“, рекао је Мијаиловић.

Свечаној додели диплома присуствовали су инструктори, координатори, родитељи и старатељи малишана. Иначе, програмима и пројектима кроз Локални план акције за децу града Ваљева, у 2016. години биће обухваћено преко 900 деце.

 

 

Uspon
Back to top button