Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiSport

VK Valis, generacija 2003. godište i mlađi nalazi se na 12. mestu na svetu!

Najtrofejnija generacija VK Valis, dečaci rođeni 2003. i mlađi završili su učešće na BMWF turniru u Španiji kao dvanaestoplasirana ekipa u konkurenciji sa još 20 ekipa iste generacije.

valis ekipa vatrepolo
valis ekipa vatrepolo

BWMF turnir predstavlja nezvanično prvenstvo sveta u vaterpolu za mlađe kategorije. I ove godine u španskom letovalištu Loret De Mar okupilo se 57 klubova iz celog sveta sa preko 700 igrača što je rekordan broj igrača, a pored engleskih, nemačkih, portugalskih, španskih, italijanskih i hrvatskih klubova, VK Valis je kao predstavnik Srbije uveliko opravdao svoje učešće. Boje Valjeva i Srbije branilo je 18 igrača među kojima su se našle i 2 devojčice.

14117976_1773192176260720_2413981710970334434_n

Od osam utakmica VK Valis je dobio tri, postigli su 62 gola, a primili 60. Jedini ubedljiv poraz bio je od vršnjaka iz Barselone koji su na kraju i osvojili turnir, dok su u preostala četiri susreta sa španskim i italijanskim klubovima, valjevski vaterpolisti igrali u egalu i gubili tek po gol razlike. Zanimljivo je i da je ekipa VK Valis bila najmlađa na turniru jer je samo pet igrača bilo 2003. godište sa kojim su se i takmičili. Čak devet dečaka i jedna devojčica su 2004. i tri igrača su 2005. godište, pa je utoliko i veći uspeh koji su postigli jer je prosek malih vaterpolista tek nešto preko 12 godina.

Isto tako, neki naši dečaci i devočice su zamoljeni da pomognu engleskoj ekipi North East Team za koji su uz dozvolu organizatora odigrali nekoliko utakmica. Vaterpolisti VK Valisa borili su se za odličje u konkurenciji 20 ekipa među kojima je dubrovački Jug, španska Barselona, italijanski Kaljari, a 12. pozicija na turniru koji je nezvanično prvenstvo sveta u ovom uzrastu ipak je veliki za jedan srpski klub koji do skoro nije imao ni pokriven bazen. Turnir će svakako dosta značiti i igračima i trenerima koji rade sa njima jer igrati međunarodni turnir ovog tipa može samo pomoći da se se u radu i igri još više napreduje. Ekipa VK Valis u Valjevo se vraća u subotu 3. septembra.

 

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!