ВестиИнформацијеПолитика

Др Михаило Јокић заказао конститутивну седницу Скупштине Града

За 31. мај др Михаило Јокић, досадашњи председник Скупштине Града Ваљева, заказао је на захтев СНС и СПС, две странке које су освојиле највише мандата у новом парламенту, конститутивну седницу. На њој ће, како је то и Статутом Града Ваљева предвиђено, бити изабрани председник Скупштине, заменик и секретар. Како сазнајемо, конститутивном седницом председаваће, по обичају, најстарији одборник, у овом случају Иван Живановић (СПС).

Договори о коалицији између СНС и СПС су у току, и највероватније ће бити окончани током ове седмице. Без обзира што се нико од њих не изјашњава ко ће бити  на челу градског парламента, извесно је да ће то место припасти социјалистима, као и место секретара, док ће заменик председника Скупштине, бити са листе СНС. За сада се за предсдника Скупштине најчешће помиње име Милорада Илића, дипломираног правника, члана СПС, сада на месту помоћника градоначелника.

После конститутивне седнице, у истом дану одржаће се редовна седница парламента на којој ће бити изабран градоначелник и заменик. У изјави за VA1.info, др Слободан Гвозденовић, кандидат СНС за градоначелника, је рекао да су преговори око формирања Градског већа између СНС и СПС у току, да је на до сада одржаним преговорима било искључиво речи о функционисању нових органа власти, да су у неколико случајева ставови усаглашени, али да остаје још да се усагласе сви остали детаљи и коначно дође до тога ко ће бити чланови Градског већа.

 

Uspon
Back to top button