Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijePolitika

Dr Mihailo Jokić zakazao konstitutivnu sednicu Skupštine Grada

Za 31. maj dr Mihailo Jokić, dosadašnji predsednik Skupštine Grada Valjeva, zakazao je na zahtev SNS i SPS, dve stranke koje su osvojile najviše mandata u novom parlamentu, konstitutivnu sednicu. Na njoj će, kako je to i Statutom Grada Valjeva predviđeno, biti izabrani predsednik Skupštine, zamenik i sekretar. Kako saznajemo, konstitutivnom sednicom predsedavaće, po običaju, najstariji odbornik, u ovom slučaju Ivan Živanović (SPS).

Dogovori o koaliciji između SNS i SPS su u toku, i najverovatnije će biti okončani tokom ove sedmice. Bez obzira što se niko od njih ne izjašnjava ko će biti  na čelu gradskog parlamenta, izvesno je da će to mesto pripasti socijalistima, kao i mesto sekretara, dok će zamenik predsednika Skupštine, biti sa liste SNS. Za sada se za predsdnika Skupštine najčešće pominje ime Milorada Ilića, diplomiranog pravnika, člana SPS, sada na mestu pomoćnika gradonačelnika.

Posle konstitutivne sednice, u istom danu održaće se redovna sednica parlamenta na kojoj će biti izabran gradonačelnik i zamenik. U izjavi za VA1.info, dr Slobodan Gvozdenović, kandidat SNS za gradonačelnika, je rekao da su pregovori oko formiranja Gradskog veća između SNS i SPS u toku, da je na do sada održanim pregovorima bilo isključivo reči o funkcionisanju novih organa vlasti, da su u nekoliko slučajeva stavovi usaglašeni, ali da ostaje još da se usaglase svi ostali detalji i konačno dođe do toga ko će biti članovi Gradskog veća.

 

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!