Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Dr Slobodan Gvozdenović: SNS će zadržati mlade u Valjevu

-Glavni posao nakon izbora biće nam  zapošljavanje mladih i povećanja plata. Pomagaćemo i obrazovnim institucijama koje u ovim teškim vremenima uspešno rade. Grad će morati posebnu pažnju da obrati na one mlade Valjevce koji pohađaju Tehničku i Poljporivrednu školu tako što će putem subvencija pomagati otvaranje radnih mesta. Kao novoj Gradskoj upravi, namera nam je da u Valjevu otvorimo novi fakultet u saradnji sa republičkim institucijama i Ujedinjenim Nacijama  u čemu ćemo koristiti iskustvo iz Trebinja.

Ovo je danas izjavio kandidat za gradonačelnika SNS  dr Slobodan Gvozdenović u obraćanju građanima  na Gradskom trgu u Valjevu. Prisutni su bili i kandidati za odbornike u Skupštini grada kao i brojni članovi stranke.

Dr Gvozdenović je kazao da naše srednje škole rade odlično u ovako teškim  uslo vima . Kao  gradonačelnik od školskih uprava Tehničke i  Poljoprivredne škole očekuje da nastavne programe prilagode  potrebama valjevske privrede. Kao dobar primer on je naveo saradnju Krušika i Tehničke škole.

Pošto je ove godine za  preko 300 mališana nije bilo mesta u valjevskim obdaništima, dr Gvozdenović je rekao da će nova gradska vlast sa njim na čelu učiniti sve da Valjevo u najbližoj budućnosti dobije još jedno solidno obdanište.

Valjevo  treba da dobije  Memorijalni centar posvećen Valjevskoj bolnici i Muzej humanosti, što Valjevo zaslužuje imajući u vidu šta se sve događalo u ovom gradu tokom Velikog rata, za vreme epidemije trbušnog tifusa. Tada je  spasvajući ljudske živote i  naša velika slikarka Nadežda Petrović i sama postala žrtva epidemije.

Sve bi ovo, zaključio je Gvozdenović, trebalo Valjevo da vrati na mapu, ne samo Srbije , već i Srednje Evrope kojoj pripadamo.

Odgovarajući na pitanja novinara koja su se odnosila na stranačko zapošljavanje, dr Gvozdenović je odgovorio da ova priča traje već godinama i decenijama, a da će se on boriti da se u Gradskoj upravi zapošljavaju najbolji i najkvaltetniji kadrovi. “Prednost ćemo davati mladim i obrazovanim ljudima, a one koji žele da žive i rade u Valjevu ćemo i stipendirati.” Kandidat za gradonačelnika SNS je kazao da je sadašnja vlast u Valjevu bila vrlo neuspešna u stvaranju uslova da mladi ljudi ostanu u svom gradu.

Uspon

5 Komrntara

  1. Gvozdenovic je svoju snagu koncentrisao na mlade, jer zna da su oni stozer opstanka ovog grada, i naseg naroda. O buducnosti se misli na vreme.

  2. Vidite da je potvrđena i lista Nove demokratije sa onim otpatcima iz grupe građana Sandice Vatikanke. Tu je i g. Milan Pićuk? Šta mu to treba? On je čovek lepo sredio svoj život i u ranijem a i u nastupajućem periodu. Sve dao drugu Jeremiću a i on njemu. Joj, kakvi komentari po novinama. I da ne zaboravim, kako nije ništa dobio, ništa što pričaju zli jezici? Em bio na direktorskoj plati od oko 160.000 dinara, em ga vozao službeni automobil, em suprugu uposlio na 100.000 plate takođe u HK, em potrošio pare na kupovinu 40.000 mirisnih jelkica (da napišem i preko koje firme?), em bio na 30.000 apanaže u Pijačnoj upravi i još oko 70.000 na kreditnoj kartici mesečno u zajednici tih piojačara Srbije uz provode – prošle nedelje 4 dana u Subotici (sve plaćeno, i spavanje, i klopa, i piće, i muzika, i devojke, i …), em bio u Kadrovskoj komisiji Grada (sitno – 5.000 po sednici), em im plaćali (njemu, Brankoviću i Lučiću po svakoj odluci Skupštine)… Pa malo li je?

  3. Siguran sam da ce moji sugradjani mudro doneti odluku na izborima 24 aprila,jer Valjevu je potreban covek kao sto je Boba koji ce da krene da radi od prvog dana i da nasem gradu vrati sjaj kakav je zasluzio.

  4. Nadamo se da ce Valjevo u novom sazivu lokalne vlasti na celu sa SNSom pokrenuti grad iz mrtve tacke i da ce povratiti stari sjsj koji je imo 80tih godina! SNS do pobede!!!

Back to top button
Click to listen highlighted text!