Вести

Др Слободан Гвозденовић: СНС ће задржати младе у Ваљеву

-Главни посао након избора биће нам  запошљавање младих и повећања плата. Помагаћемо и образовним институцијама које у овим тешким временима успешно раде. Град ће морати посебну пажњу да обрати на оне младе Ваљевце који похађају Техничку и Пољпоривредну школу тако што ће путем субвенција помагати отварање радних места. Као новој Градској управи, намера нам је да у Ваљеву отворимо нови факултет у сарадњи са републичким институцијама и Уједињеним Нацијама  у чему ћемо користити искуство из Требиња.

Ово је данас изјавио кандидат за градоначелника СНС  др Слободан Гвозденовић у обраћању грађанима  на Градском тргу у Ваљеву. Присутни су били и кандидати за одборнике у Скупштини града као и бројни чланови странке.

Др Гвозденовић је казао да наше средње школе раде одлично у овако тешким  усло вима . Као  градоначелник од школских управа Техничке и  Пољопривредне школе очекује да наставне програме прилагоде  потребама ваљевске привреде. Као добар пример он је навео сарадњу Крушика и Техничке школе.

Пошто је ове године за  преко 300 малишана није било места у ваљевским обдаништима, др Гвозденовић је рекао да ће нова градска власт са њим на челу учинити све да Ваљево у најближој будућности добије још једно солидно обданиште.

Ваљево  треба да добије  Меморијални центар посвећен Ваљевској болници и Музеј хуманости, што Ваљево заслужује имајући у виду шта се све догађало у овом граду током Великог рата, за време епидемије трбушног тифуса. Тада је  спасвајући људске животе и  наша велика сликарка Надежда Петровић и сама постала жртва епидемије.

Све би ово, закључио је Гвозденовић, требало Ваљево да врати на мапу, не само Србије , већ и Средње Европе којој припадамо.

Одговарајући на питања новинара која су се односила на страначко запошљавање, др Гвозденовић је одговорио да ова прича траје већ годинама и деценијама, а да ће се он борити да се у Градској управи запошљавају најбољи и најквалтетнији кадрови. „Предност ћемо давати младим и образованим људима, а оне који желе да живе и раде у Ваљеву ћемо и стипендирати.“ Кандидат за градоначелника СНС је казао да је садашња власт у Ваљеву била врло неуспешна у стварању услова да млади људи остану у свом граду.

Uspon

5 Komrntara

  1. Gvozdenovic je svoju snagu koncentrisao na mlade, jer zna da su oni stozer opstanka ovog grada, i naseg naroda. O buducnosti se misli na vreme.

  2. Vidite da je potvrđena i lista Nove demokratije sa onim otpatcima iz grupe građana Sandice Vatikanke. Tu je i g. Milan Pićuk? Šta mu to treba? On je čovek lepo sredio svoj život i u ranijem a i u nastupajućem periodu. Sve dao drugu Jeremiću a i on njemu. Joj, kakvi komentari po novinama. I da ne zaboravim, kako nije ništa dobio, ništa što pričaju zli jezici? Em bio na direktorskoj plati od oko 160.000 dinara, em ga vozao službeni automobil, em suprugu uposlio na 100.000 plate takođe u HK, em potrošio pare na kupovinu 40.000 mirisnih jelkica (da napišem i preko koje firme?), em bio na 30.000 apanaže u Pijačnoj upravi i još oko 70.000 na kreditnoj kartici mesečno u zajednici tih piojačara Srbije uz provode – prošle nedelje 4 dana u Subotici (sve plaćeno, i spavanje, i klopa, i piće, i muzika, i devojke, i …), em bio u Kadrovskoj komisiji Grada (sitno – 5.000 po sednici), em im plaćali (njemu, Brankoviću i Lučiću po svakoj odluci Skupštine)… Pa malo li je?

  3. Siguran sam da ce moji sugradjani mudro doneti odluku na izborima 24 aprila,jer Valjevu je potreban covek kao sto je Boba koji ce da krene da radi od prvog dana i da nasem gradu vrati sjaj kakav je zasluzio.

  4. Nadamo se da ce Valjevo u novom sazivu lokalne vlasti na celu sa SNSom pokrenuti grad iz mrtve tacke i da ce povratiti stari sjsj koji je imo 80tih godina! SNS do pobede!!!

Back to top button