ВестиПолитика

За 51 одборничко место- 289 кандидата

За 51 одборничко место у новом сазиву Скупштине града Ваљева бориће се 289 кандидата из осам политичких странака, покрета и групе грађана, саопштено је на данашњој конференцији за новинаре градске Изборне комисије. На 118 бирачких места О њима ће се изјашњавати 79. 532 грађана уписаних у бирачке спискове на 11

Изборне листе „Александар Вучић- Србија побеђује“, „Тим за Ваљево- Демократска странка, Социјалдемократска странка, Либералнодемократска партија и Нова странка“ и Странка Ивица Дачић- „Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС),Српска народна Партија (СНП)-Наша прича је Ваљево“ имају по 51 кандидата за одборнике. Са мањим бројем кандидата су Раднички покрет Ваљево (17), Група грађана „Победа- дипл.инж.  Драгољуб Крстић“  (34), „Покрет за Ваљево и Демократску срећну Србију“ (34), „Доста је било- Саша Радуловић“ (17) и на осмом месту доктор Војислав Шешељ- Српска Радикална странка (34).

Одговарајући на бројна новинарска питања, Влада Јеринић, председник Изборне комисије и Александар Јанковић, секретар, су рекли да је око утврђивања изборне листе било и мањих неспоразума, али да су они до закључења изборних листа синоћ у 19 часова за локалне изборе, који ће се одржати 24.априла, одклоњени.

Ради се пре свега, о неким пропустима код назива листа  „Покрет за Ваљево и Демократску срећну Србију“, коју су у међувремену отклоњени тако да листа није заджала првобитни назив „Покрет за Ваљево-ГОДСС“.

Такође, Управни суд Србије дао је могућност да се року од 48 сати отклоне и недостаци код листе „Двери- Бошко Обрадовић- Нова снага Србије“.

Uspon
Back to top button