Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiPolitika

Za 51 odborničko mesto- 289 kandidata

Za 51 odborničko mesto u novom sazivu Skupštine grada Valjeva boriće se 289 kandidata iz osam političkih stranaka, pokreta i grupe građana, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare gradske Izborne komisije. Na 118 biračkih mesta O njima će se izjašnjavati 79. 532 građana upisanih u biračke spiskove na 11

Izborne liste “Aleksandar Vučić- Srbija pobeđuje”, “Tim za Valjevo- Demokratska stranka, Socijaldemokratska stranka, Liberalnodemokratska partija i Nova stranka” i Stranka Ivica Dačić- “Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS),Srpska narodna Partija (SNP)-Naša priča je Valjevo” imaju po 51 kandidata za odbornike. Sa manjim brojem kandidata su Radnički pokret Valjevo (17), Grupa građana “Pobeda- dipl.inž.  Dragoljub Krstić”  (34), “Pokret za Valjevo i Demokratsku srećnu Srbiju” (34), “Dosta je bilo- Saša Radulović” (17) i na osmom mestu doktor Vojislav Šešelj- Srpska Radikalna stranka (34).

Odgovarajući na brojna novinarska pitanja, Vlada Jerinić, predsednik Izborne komisije i Aleksandar Janković, sekretar, su rekli da je oko utvrđivanja izborne liste bilo i manjih nesporazuma, ali da su oni do zaključenja izbornih lista sinoć u 19 časova za lokalne izbore, koji će se održati 24.aprila, odklonjeni.

Radi se pre svega, o nekim propustima kod naziva lista  “Pokret za Valjevo i Demokratsku srećnu Srbiju”, koju su u međuvremenu otklonjeni tako da lista nije zadžala prvobitni naziv “Pokret za Valjevo-GODSS”.

Takođe, Upravni sud Srbije dao je mogućnost da se roku od 48 sati otklone i nedostaci kod liste “Dveri- Boško Obradović- Nova snaga Srbije”.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!