Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Privreda

DRIFT PO DRUGI PUT NA KRUŠIKOVOM PARKINGU

U Valjevu, gradu na Kolubari 30. juna i 01. jula na auto parkingu ispred istočne kapije HK „Krušik” a.d. po drugi put je održana drift trka. Drift je kontrolisano proklizavanje automobila, gde je cilj da vozač što bolje postavi auto u krivini i što efektnije prođe pored klip tačaka, u čemu se ogleda majstorska vožnja učesnika.
U ovogodišnjoj drugoj po redu sportskoj manifestaciji koja promoviše auto sport, tokom dva protekla dana, ljubitelji atraktivnih vožnji u bočnom klizanju automobila imali su priliku da uživaju u vožnjama najpoznatijih drift vozača, od kojih se nekoliko stranih vozača, predstavilo valjevskoj publici.
Sportski auto klub Tjuning Stajling, grad Valjevo i Sportski auto karting savez Srbije su preuzeli inicijativu da sprovedu akciju pod sloganom „Ulica nije trkačka staza” sa željom da mlade ljude odvoje od štetnih uticaja i da njihovo interesovanje između ostalih korisnih i zdravih aktivnosti bude i bavljenje auto sportom.
U tome se može uspeti permanentnom edukacijom, obukom vozača i činjenicom da jedino mesto za trke su obezbeđeni trkački poligoni, karting i auto staze.
Organizovanje ovih trka na našem parkingu pokazuje trajnu brigu lokalne samouprave grada Valjeva u saradnji sa kompanijom „Krušik” za društveno odgovorno poslovanje gotovo u svim oblastima života i rada naše zajednice a i šire.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!