Вести

Dušan kreće sa terapijom, u ponedeljak 250 000 evra za petoro dece

Dušan Todorović (4) koji boluje od agresivnog tumora stigao je u bolnicu u Barselonu i u ponedeljak bi trebalo da krene sa terapijom, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar i naglasio da će država sutra uplatiti 250 hiljada evra za lečenje petoro dece.

Četvorogodišnji Dušan Todorović koji boluje od agresivnog tumora je stabilno i sutra bi trebalo da krene sa terapijom, izjavio je večeras ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Ministar je podsetio da je Dušan sinoć u pratnji predstavnika naše ambasade stigao u Barselonu na lečenje, kao i da su mu tokom dana urađene pojedine analize, a da ga svakog sata lekari iz Španije informišu o Dušanovom stanju.

„Ja bih sve zamolio da razmišljamo pozitivno i razmišljamo u pravcu da Dušanu i svima onima koji imaju sličan problem bude bolje, i da ih ne opterećujemo drugim stvarima, zloupotrebljavamo… Ko god može neka pomogne, a ko ne može, nemoj samo da odmaže“, rekao je Lončar za TV Pink.

Prethodno je za RTS rekao, da je dao garancije naše države da zadrže Dušana u bolnici i što pre počnu sa terapijom.

„Država je u mogućnosti da pomogne, imamo dovoljno novca u budžetu, samo molim roditelje da podnesu zahteve, jer postoji procedura koja se mora poštovati, postoji komisija koja to mora da verifikuje, rekao je Lončar.

U skladu sa odlukom Vlade Srbije i predsednika Srbije, sutra ujutru uplaćuje se 250.000 evra humanitarnoj organizaciji koja je rekla da ima još petoro pacijenata, ne ulazimo uopšte, dajemo novac da se svima pomogne“, rekao je ministar.

Dodao je da je država do sada poslala 127 pacijenata u inostranstvo na lecenje i naglasio da država sada izdvaja mnogo više novca za lecenje pacijenata.

„Sada trošimo 15 puta više novca na lečenje pacijenata. Svi radimo na tome da što više dece pošaljemo na lečenje u inostranstvo ali i na tome da strani stručnjaci dodju u Srbiju i obuče naš kadar“, navodi ministar.

Naveo je da država nije imala budžet za retke bolesti koji ove godine iznosi dve milijarde dinara.

Dušan Todorović je četvorogodišnji dečak iz Kušiljeva, kod Svilajnca, koji boluje od tumora neoblastom.

Tokom proteklih dana prikupljena su sredstva za nastavak lečenja u Barseloni.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

https://info24.rs/2018/09/17/dusan-krece-sa-terapijom-u-ponedeljak-250-000-evra-za-petoro-dece/

Uspon
Back to top button