ВестиИнформацијеКултураРегион

„ЕХО,РУБОВИ III“ , ликовна колонија на Дивчибарама

На Дивчибарама је протеклог викенда одржана ликовна колонија „ЕХО,РУБОВИ III“ чији је циљ био унапређење културних садржаја на планинској висоравни надомак Ваљева, али и промоција природних лепота, као и туристичких потенцијала.

kolonija1

„Природа је инспиративно утицала на уметнике, а уметници су допринели оживљавању планине. Атмосфера у колонији је била пријатна и радна, а уметници су стварали напољу и у посебном простору који је био намењен за њих. Ове године изложба је имала међународни карактер, а само тако се успоставља истинска уметничка сарадња. Истовремено, промовишемо и туристичку понуду и ван граница наше земље “, оценио је Дејан Богојевић, творац ове ликовне колоније, књижевник и ликовни уметник. Организатор ликовне колоније је часопис за књижевност, уметност и културу „АКТ“, генерални покровитељ хотел „HEBA“, а пројекат је суфинансирао град Ваљево кроз конкурс за пројекте у култури који је завршен у првој половини ове године.

dscn5173-650x350

Ликовну колонију „ЕХО, РУБОВИ III“ посетио је у суботу и градоначелник града Ваљева др Слободан Гвозденовић који је овом приликом пружио подршку уметницима и изразио задовољство што су овом манифестацијом обогаћени културни садржаји на Дивчибарама. Градоначелник је оценио да су овакви и слични садржаји потребни у циљу промовисања природних ресурса ваљевског краја али и културне баштине.

Likovna kolonija

Ликовна колонија на Дивчибарама одржана је трећи пут, а овогодишњи учесници су: Драгана Купрешанин из Београда, Наталија Пулејкова Радеска из Македоније, Мартина Андрејевић из Београда, Радомир Илић из Ваљева, Драгана Грујичић из Београда, Тања Лугоња из Ваљева, Јасмина Мима Васиљевић из Крагујевца, Јованка Божић из Ваљева, као и организатори из „АРТ групе АКТ“ Дејан Богојевић, Данијела Падејски и Данијела Богојевић.

Uspon
Back to top button