ВестиИнформацијеСпорт

Рвачи Младости успешни у Словачкој

Протеклог викенда Рвачки клуб Младост пети пут заредом учествовао је на међународном рвачком турниру у збратимљеном граду Приевидза у Словачкој, у част олимпијског победника Јожеф Свитач, који се традиционално одржава већ 44 године.

ekpedicija-rk-mladost-sa-predsednikom-rvackog-kluba-iz-prievidze

На поменутом турниру учешће је узело 11 представника РК Младост, међу 250 рвача из 11 земаља.

На самој церемонији отварања председник домаћина, рвачког клуба Баник Приевидза уручио је председнику рвачког клуба Младост Душану Арсенијевићу захвалницу за дугогодишњу сарадњу. Треба поменути, да једини ваљевски рвачки клуб улаже велике напоре како би одржао континуитет учешћа на овом такмичењу што су препознали и домаћини са којима су успостављене јаке пријатељске везе.

postolje-lekic-i-maric

На самом почетку турнира видело се да неће бити лаког пута до медаља нарочито јер су се међу такмичарима нашли репрезентативци Словачке, рвачи из Русије, Украјине, Мађарске и Румуније који су изузетно незгодни противници, међутим након неколико ефектних победа до медаља долазе Бојан Ђурђевић (злато), Лекић Вук (бронза), Бојан Марић (сребро).

Надомак освајања медаље нашао се и млади Лука Ранисављевић који је у старијој узрасној категорији освојио четврто место. Руководство РК Младост је задовољно наступом својих рвача, који су пружили свој максимум и достојно представили Град Ваљево и своју земљу на овом изузетно јаком међународном турниру. Након одржаног турнира уследили су позиви за учешће на разним турнирима широм Европе.

wp_20160917_18_16_15_pro

Према речима председника рвачког клуба Младост, освајање три медаље на овом турниру је резултат континуираног  правилног рада са млађим узрасним категоријама. По повратку у Ваљево, ваљевски рвачи настављају припреме за наступе у Другој рвачкој лиги Србије.

 

Uspon
Back to top button