VestiInformacijeSport

Rvači Mladosti uspešni u Slovačkoj

Proteklog vikenda Rvački klub Mladost peti put zaredom učestvovao je na međunarodnom rvačkom turniru u zbratimljenom gradu Prievidza u Slovačkoj, u čast olimpijskog pobednika Jožef Svitač, koji se tradicionalno održava već 44 godine.

ekpedicija-rk-mladost-sa-predsednikom-rvackog-kluba-iz-prievidze

Na pomenutom turniru učešće je uzelo 11 predstavnika RK Mladost, među 250 rvača iz 11 zemalja.

Na samoj ceremoniji otvaranja predsednik domaćina, rvačkog kluba Banik Prievidza uručio je predsedniku rvačkog kluba Mladost Dušanu Arsenijeviću zahvalnicu za dugogodišnju saradnju. Treba pomenuti, da jedini valjevski rvački klub ulaže velike napore kako bi održao kontinuitet učešća na ovom takmičenju što su prepoznali i domaćini sa kojima su uspostavljene jake prijateljske veze.

postolje-lekic-i-maric

Na samom početku turnira videlo se da neće biti lakog puta do medalja naročito jer su se među takmičarima našli reprezentativci Slovačke, rvači iz Rusije, Ukrajine, Mađarske i Rumunije koji su izuzetno nezgodni protivnici, međutim nakon nekoliko efektnih pobeda do medalja dolaze Bojan Đurđević (zlato), Lekić Vuk (bronza), Bojan Marić (srebro).

Nadomak osvajanja medalje našao se i mladi Luka Ranisavljević koji je u starijoj uzrasnoj kategoriji osvojio četvrto mesto. Rukovodstvo RK Mladost je zadovoljno nastupom svojih rvača, koji su pružili svoj maksimum i dostojno predstavili Grad Valjevo i svoju zemlju na ovom izuzetno jakom međunarodnom turniru. Nakon održanog turnira usledili su pozivi za učešće na raznim turnirima širom Evrope.

wp_20160917_18_16_15_pro

Prema rečima predsednika rvačkog kluba Mladost, osvajanje tri medalje na ovom turniru je rezultat kontinuiranog  pravilnog rada sa mlađim uzrasnim kategorijama. Po povratku u Valjevo, valjevski rvači nastavljaju pripreme za nastupe u Drugoj rvačkoj ligi Srbije.

 

Uspon
Back to top button