Вести

Elektronsko preuzimanje podataka o ovlašćenjima za registraciju vozila

Agencija za privredne registre Republike Srbije (APR) saopštila je da je pušten u rad servis za elektronsko preuzimanje podataka, preko koga će službenici MUP-a i tehnički pregledi, ovlašćeni za registraciju vozila, proveravati postojanje ovlašćenja za registraciju vozila nabavljenih putem finansijskog lizinga.

Kroz projekat „Usluge unapređenja i razvoja sistema eRegistracije u Registru finansijskog lizinga”, APR je omogućio registraciju podataka o ovlašćenjima za registraciju vozila i razvio servis za elektronsko preuzimanje tih podataka za potrebe sprovođenja postupka registracije i produženja registracije vozila.

U saradnji sa MUP-om i Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Srbije, koji su prethodno izvršili neophodna prilagođavanja sistema koji se koriste u postupku registracije vozila, stvoreni su uslovi za puštanje navedenog servisa.

Primaoci lizinga, koji su vozilo nabavili putem finansijskog lizinga, ubuduće neće morati u postupku registracije vozila da prilažu ovlašćenje za registraciju vozila u papirnoj formi, već će licima koja sprovode postupak registracije vozila automatski biti dostupni podaci o registrovanim ovlašćenjima, zahvaljujući servisu Agencije za privredne registre.

Obaveštenje o registraciji ovlašćenja će primaocu lizinga biti dostavljeno iz Registra finansijskog lizinga na imejl adresu, koju naznači lizing kuća prilikom registracije ovlašćenja, navodi se u saopštenju.

Uspon
Back to top button