Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

FINALE IGARA NA OTVORENOM ZA DECU DOMAĆINI AERO KLUB DIVCI VALJEVO

Udruženje sunarodnika i prijatelja Rusije „Sojuz“ – Odeljenje za očuvanje istorijskih osećanja i patriotskog obrazovanja u nedelju 24.10.2021 sa početkom u 12 časova na aerodromu Divci oraganizuje finale igara na otvorenom za decu. Igra je osmišljena kao vojno-patriotska orjentacija na terenu i potraga sa temom „Pomaganje partizanima tokom Drugog svetskog rata u borbi protiv fašizma“.

Igra je trajala tokom čitavog leta i jeseni i takmičila su se deca iz Rusije i Srbije, a održavana je u raznim gradovima u Srbiji.

Aeroklub Valjevo je ponudio da se finale održi na Aerodromu Divci, a da pobednička ekipa dobije besplatan panoramski let avionom. Po završenoj igri modelari Aerokluba Valjevo će pokazati deci modele aviona, jedrilica i ostalih bespilotnih letelica i održati kratak kurs pravljenja jedrilica.

Očekujemo organizatorku gospođu Olgu Litvinu koja vodi igre, govori srpski jezik i koja Vam može dati mnogo više informacija o samoj igri i ciljevima

 

Planirani program je:

11.30 dolazak dece

12: 00 početak finala

13:30 proglašenje pobednika i panoramski let za pobednike

14:00 početak prezentacije vazduhoplovnih modela i druženje

Smatramo da je ovo zanimljiva poseta i da je cilj udruženja Sojuz kao i AK Valjevo da deca provode što više vremena u prirodi, da uče nove veštine i razvijaju se.

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!