Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Grad Valjevo nastavlja sa realizacijom Asfaltiranja puta Divlje brdo-Carić

Na teritoriji Mesne zajednice Kotešica danas je počelo asfaltiranje puta Divlje brdo – Carić, dužine 1,1 kilometar. Okvirna vrednost radova je 11,5 miliona dinara, a investitor je JP „Putevi Srbije. Izvođač radova je valjevsko Preduzeće za puteve.

Radove su danas obišli gradonačelnik Lazar Gojković i rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Branko Vuković i razgovarali sa meštanima o tome koliko za ovaj deo valjevskog kraja znači izgradnja ovog puta.

„U januaru je napravljen spisak prioritetnih puteva za asfaltiranje, po zahtevima mesnih zajednica i to smo poslali kao molbu za pomoć „Putevima Srbije“. Sada se realizuju ovi zahtevi koji su odobreni. Zadovoljni smo kvalitetom izvedenih radova, jer je urađena odlična priprema, širina puta je 4 metra i urađeni su propusti i kanali, što garantuje da će put dugo služiti“, rekao je Branko Vuković.

Iako je svaki putni pravac bitan, utisak je da ovaj put ima veći značaj, jer povezuje nekoliko sela Joševu, Kotešicu, Oglađenovac, Donju i Gornju Bukovicu, Kamenicu i izlazi prema Grabovici ka Brankovini, a odatle su pravci ka Koceljevi, Šapcu i Ubu.

Tomislav Urošević, predsednik MZ Kotešica kaže da se do sada obilazilo oko 15 kilometara i moralo se ići do Valjeva, da bi se potom išlo ka Brankovini.

„Ovako imamo samo tri kilometra do Brankovine i mnogo znači za meštane ovih sela, koja su naseljena i u kojima žive ljudi koji se bave poljoprivredom, ali i koji rade u Valjevu. Oni ovde žive zato što smo blizu Valjeva, svega sedam kilometara. Ovo je velika stvar, jer je dva puta započinjana njegova rekonstrukcija, pa prekidana. Na kraju, poslednje dve, tri godine, put je bio skoro neprohodan za vozila. Da je ostao neurađen put, to bi bila velika bruka. Ovo je važno i kao podrška ljudima koji nisu otišli iz svojih sela. Imamo mi još puno problema, ali ovo je prvi put u mesnoj zajednici da se uradi asfaltni put“, zaključio je predsednik Mesne zajednice Kotešica.

Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!