Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijeRegion

FOND B92 DONIRAO OSNOVNOJ ŠKOLI U RAJKOVIĆU 5 MINI ROBOTA

[hr style=”double”]izvor:mionica.rs foto:mionica.rs[hr style=”double”]

Fond B92 je u okviru akcije ”Bitka za znanje” donirao Osnovnoj školi ”Vojvoda Živojin Mišić” pet em-bot robota, koji će se koristiti u nastavi informatike za učenje osnova programiranja i kodiranja. Roboti koje je rajkovačka škola dobila imaju nekoliko ugrađenih funkcija kao što su izbegavanje prepreka, kretanje po liniji i daljinska kontrola, ali omogućavaju i programiranje naprednijih funkcija. Mali roboti imaju praktično neograničene mogućnosti, što daje prostor za ispoljavanje maštovitosti i kreativnosti učenika.

Vreme je da naši učenici uđu u svet informatike i programiranja ravnapravno sa decom njihovog uzrasta iz velikih gradova. Informatička pismenost naše dece je slaba, i da bi se izborili za njihovu bolju budućnost potrebno je da im obezbedimo adekvatno informatičko obrazovanje. Ovim projektom je u velikoj meri poboljšan kvalitet nastave, tako da sada naši đaci ne samo da uče informatiku i programiranje, već uče i da misle, budu kreativni i samopouzdani – istakao je prvi čovek mioničke opštine Boban Janković.

 

OŠ ”Vojvoda Živojin Mišić” Rajković je među prvih 50 škola koje su dobile em-botove u ovoj akciji Fonda B92 ”Bitka za znanje” podržanoj i od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, pošto se uklapa u program osnovnog obrazovanja u kojem informatika od septembra postaje obavezan predmet.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!