Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijeRegion

Formiranje ZSO najvažniji korak u očuvanju nacionalnih interesa

[hr style=”double”]izvor:srbija.gov.rs foto:tanjug.rs[hr style=”double”]

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa liderom Građanske inicijative SDP Oliverom Ivanovićem, sa kojim je razgovarao o formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO), političkoj situaciji na Kosovu i Metohiji, budućnosti briselskog dijaloga i postupku koji su vlasti u Prištini pokrenule protiv Ivanovića 2016. godine.

Premijer Vučić i lider Građanske inicijative Ivanović saglasili su se da je formiranje Zajednice srpskih opština, u skladu sa briselskim dijalogom, najvažniji korak u podršci očuvanju vitalnih nacionalnih interesa srpskog naroda, ali i očuvanju mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji.

Dvojica sagovornika razgovarala su i o mogućim načinima i podršci koju Srbija može da pruži za ekonomski napredak srpskog stanovništva u južnoj pokrajini.

Ivanović je ocenio da je politička situacija na Kosovu i Metohiji nestabilna i napeta, jer su njihove političke partije u stalnom međusobnom sukobu.

Vlada Kosova nije uspevala da progura nijedan od zakona koji su za njih bili važni, što je na kraju dovelo do pada Vlade u Prištini, a nervozu je dodatno podizala činjenica da je dijalog u Briselu proces koji će dugo trajati, zaključio je on.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!