ИнформацијеКултураПривредаРегион

„Gastro fest Valjevo 2016.“

Manifestacija „Gastro fest Valjevo 2016.“ ove godine će se održati prvi put u Valjevu, u nedelju, 6. novembra, na platou Centra za kulturu i keju reke Kolubare, najavili su  predstavnici Organizacionog odbora ove manifestacije.

Turistička organizacija Valjevo, u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom i Opštim udruženjem preduzetnika Valjevo – sekcija ugostitelja organizuje novu manifestaciju u našem gradu, koja za cilj ima predstavljanje blaga valjevske kuhinje budućim gostima grada, istraživačima neobičnih ukusa, poštovaocima zdrave domaće hrane, specijaliteta nacionalne kuhinje valjevskog kraja spremljenih na tradicionalni način.

„Ideja je da se grad Valjevo, pored brojnih turističkih ponuda, predstavi i u gastronomiji, u zdravom načinu ishrane, da se predstave preduzetnici, proizvođači vina, gljivari, pekari, proizvođači slatkiša, a naročito stari zanati“, rekao je pomoćnik gradonačelnika i predsednik Organizacionog odbora ove manifestacije Saša Simić.

Direktorka Turističke organizacije Valjeva Ana Marković je rekla da je „Gastro fest Valjevo”  zamišljen kao svojevrsno takmičenje u pripremanju jela u više kategorija i to u spremanju kotlića- jela od divljači, riblje čorbe i gulaša, takmičenje pekara u spremanju slavskog kolača, poslastičara – za najlepšu tortu.

„Imaćemo etno izložbu hrane, predstaviće se gljivari, proizvođači vina. Nezaobilazni deo je i prodajna izložba starih zanata, meda i mesnih proizvoda. Za sada je prijavljeno 40 učesnika koji će se nadmetati u spremanju gulaša i 40 učesnika prodajne izložbe. Program počinje 6. novembra u 10 časova. Ceo program biće praćen nastupom folklora, horova, muzičkih sastava. Program će voditi Zoran Stanojević.

Deo ponude Valjeva je gastronomija i mi smo ovu manifestaciju zamislili kao predstavljanje specijalitete valjevskog kraja“, rekla je Ana Marković i zahvalila se prijateljima manifestacije- Valjevskoj pivari, Poslovnom fakultetu „Singidunum“, Poljoprivrednoj školi i Centru za kulturu. Grad Valjevo je pokrovitelj manifestacije.

Biljana Vukomanović iz Regionalne privredne komore Valjevo je rekla da su u ovoj isntituciji prepoznali zanačaj održavanja ovakve manifestacije, naročito jer će u nju biti uključeni i učenici kuvarskih smerova srednjih škola iz Valjeva, Osečine i Mionice.

Svi zainteresovani za takmičenje u više kategorija mogu da se prijave na adresu Turističke organizacije Valjevo, u ul.Prote Mateje 1/1, i na telefon 014/221-138, u periodu od 7.30 do 15.30 časova.

Prijavljivanje traje do srede, 2.novembra.

Uspon
Back to top button