ВестиИнформацијеКултураРегион

Regionalni Info dan Valjevo

Фондација Темпус ће у среду, 2. новембра 2016. gодине у Скупштини града Ваљева у 10 часова организовати информативни дан о новим могућностима за високошколске институције, опште, стручно и образовање одраслих и младе у оквиру програма Европске Уније „Еразмус+“.

Еразмус+ је програм Европске уније за сарадњу у области образовања и младих кроз који се финансирају пројекти мобилности, унапређења образовања и рада са младима. У управо отвореном позиву за пројекте ће по први пут бити подржано основно и средње образовање. Већа средства ће бити издвојена и за мобилност младих.

У оквиру овог конкурсног рока, за високошколске институције за Западног Балкана је извојено преко 20 милиона евра, док је за опште, стручно и образовање одраслих само за Србију опредељено скоро милион евра.

На Информативном дану ће присутнима бити представљене нове могућости у овом пројектном року и начини како институције и организације из Ваљева које се баве формалним и неформалним образовањем могу да се пријаве за средства из програма Еразмус+.

Uspon
Back to top button