Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijeKulturaRegion

Regionalni Info dan Valjevo

Fondacija Tempus će u sredu, 2. novembra 2016. godine u Skupštini grada Valjeva u 10 časova organizovati informativni dan o novim mogućnostima za visokoškolske institucije, opšte, stručno i obrazovanje odraslih i mlade u okviru programa Evropske Unije “Erazmus+”.

Erazmus+ je program Evropske unije za saradnju u oblasti obrazovanja i mladih kroz koji se finansiraju projekti mobilnosti, unapređenja obrazovanja i rada sa mladima. U upravo otvorenom pozivu za projekte će po prvi put biti podržano osnovno i srednje obrazovanje. Veća sredstva će biti izdvojena i za mobilnost mladih.

U okviru ovog konkursnog roka, za visokoškolske institucije za Zapadnog Balkana je izvojeno preko 20 miliona evra, dok je za opšte, stručno i obrazovanje odraslih samo za Srbiju opredeljeno skoro milion evra.

Na Informativnom danu će prisutnima biti predstavljene nove mogućosti u ovom projektnom roku i načini kako institucije i organizacije iz Valjeva koje se bave formalnim i neformalnim obrazovanjem mogu da se prijave za sredstva iz programa Erazmus+.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!