Вести

Gradonačelnik Beograda na posao dolazi peške

Beograđani koji se ujutru nađu u centru grada mogu na ulici da sretnu prvog čoveka prestonice kako sa rancem na leđima žuri na posao jer gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, svakodnevno, na posao u Skupštinu grada dolazi peške.

I sam Radojičić priznaje da se građani začude kada ga vide, a neretko sa njim i popričaju o problemima koji ih muče. „Ja najbolje znam probleme običnog čoveka. Volim ujutru da se ispričam s našim Beograđanima koji me zaustavljaju i koji su iznenađeni što jedan gradonačelnik ide peške, s rancem na leđima, na posao a ne vozika se službenim kolima. Građani mi iznose svakodevne probleme i ja, kao gradonačelnik svih građana, hoću da ih rešim. I ja sam običan građanin koji hoće da ubrza gradsku birokratiju“, ističe Radojičić.

Gradonačelnik priznaje da do posla ide peške ne samo iz zdravstvenih razloga, već i zbog toga što čuva Beograd. „Pešačenje je zdravo i zanimljivo, a tako pravimo manje gužve u saobraćaju jer se ne vozimo kolima i gradskim prevozom. Treba svi da utičemo i da od naše prestonice napravimo „Zeleni grad“, kaže gradonačelnik.

https://info24.rs/2018/08/22/gradonacelnik-beograda-na-posao-dolazi-peske/

Uspon
Back to top button