Вести

Gradonačelnik Beograda u zvaničnoj poseti Ljubljani

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić boravi od sutra u zvaničnoj dvodnevnoj poseti Ljubljani. U delegaciji Grada Beograda, koju predvodi gradonačelnik Radojičić, je i glavni urbanista Milutin Folić. 

Nakon zvaničnog prijema u zdanju Gradskog veća, koji organizuje gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković, slede bilateralni razgovori i prezentacije na nekoliko tema. Ljubljana će predstaviti strateške i akcione planove, okarakterisane kao „zelene” i „pametne”, zatim će uslediti pregled ostvarenih projekata koji su pomogli da dobije naziv „Zelena prestonica Evrope”, kao i razmena iskustva u pripremi IPA kandidature.

Delegacija Grada Beograda će nakon toga imati priliku da obiđe radove na projektu obnavljanja šetališta Breg duž reke Ljubljanice.

Drugog dana posete najavljena je prezentacija projekta „Širenje pešačke zone u centru Ljubljane”, a potom i obilazak konkretnih radova. Za popodnevne sate zakazan je sastanak na temu spomenika Jerneju Kopitaru. Ovaj spomenik biće postavljen na uglu ulica Džordža Vašingtona i Palmotićeve u Beogradu, u sklopu uređenja platoa, i dar je Ljubljane.

Tokom posete Ljubljani, delegacija Beograda imaće priliku da sa čelnim ljudima slovenačke prestonice razmeni iskustva, produbi saradnju i konkretizuje zajedničke projekte.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

https://info24.rs/2018/09/12/gradonacelnik-beograda-u-zvanicnoj-poseti-ljubljani/

Uspon
Back to top button