Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

GrO SNS Valjevo: Upad u RTS neprihvatljiv način političke borbe

Gradski odbor Srpske napredne stranke Valjevo održao je večeras konferenciju za medije povodom najnovijih dešavanja u Beogradu kada su opozicioni lideri Boško Obradović i Dragan Đilas zajedno sa svojim pristalicama prethodne večeri nasilno upali i zauzeli zgradu Radio-televizije Srbije. Okupljenim novinarima obratio se predsednik Gradskog odbora Srpske napredsne stranke i gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović ocenivši da su događaji od sinoć apsolutno neprihvatljiv način političke borbe.

Na samom početku Gvozdenović je, obraćajući se novinarima, sinoćni upad u zgradu Radio-televizije Srbije okarakterisao kao vandalizam i pretnju ne samo po imovinu, već i po sve zaposlene u Javnom medijskom servisu koji su obavljali svoj posao. On je rekao i da je zahvaljujući pribranosti i smirenosti ministra Nebojše Stefanovića sinoćni problem rešen uz najminimalniju upotrebu sile i pohvalio reakciju policije koja je na kraju uspela da obezbedi javni red i mir i poredak.

„Danas smo imali priliku da vidimo obraćanje predsednika Vučića u kojem je on komentarisao i sinoćne i današnje događaje. Ja ne bih mogao ništa niti da dodam, niti da oduzmem, osim da kažem da je sam predsednik pokazao izuzetnu i ogromnu ličnu hrabrost, ali isto tako i mudrost“, rekao je Gvozdenović dodajući da su svi ovi događaji koji su pretili da pređu u jedan incident širih razmera i da dovedu do krajnje neželjenih ishoda, na svu sreću izbegnuti.

On je rekao da svako u ovoj zemlji ima pravo na svoje mišljenje, da svako ima pravo da demonstrira i da se izražava onako kako misli da treba ili smatra i kako mu to vaspitanje nalaže, ali i da država isto tako ima pravo da zaštiti poredak i javni red i mir. On je takođe dodao i da je obaveza države da zaštiti živote svojih građana, svoju imovinu kao i da u 21. veku obezbedi nesmetano funkcionisanje državnih organa i nesmetano odvijanje društvenog i političkog života.

„Ne bih želeo da dalje komentarišem ove događaje, ali svakako još jednom naglašavam da demonstracije sve dotle dok su mirne, dok ne vode u neki nered, anarhiju i haos su apsolutno prihvatljiv način izražavanja političkih stavova i jedan demokratski potencijal koji opozicija može da koristi“, rekao je prvi čovek valjevskih naprednjaka.

Na kraju svog obraćanja, Gvozdenović je okupljene podsetio i na čuvene devetomartovske demonstracije čiji je, kako je naveo, i sam bio učesnik ističući da su, za razliku od ovih današnjih, zahtevi tadašnjih demonstranata bili jasno iskazani.

„Demonstracije su same po sebi nešto na šta je Srbija navikla. Ja sam bio učesnik devetomartovskih demonstracija ‘91. godine koje su po svom obimu i po svom značaju neponovljive u istoriji i u vremenu u kojem smo živeli, ali isto tako i u samom načinu na koji su demonstranti iskazali svoje nezadovoljstvo. Ono što ove i one demonstracije razlikuje jeste da se znao ko je organizator, da su jasno bili iskazani zahtevi opozicione stranke koja je te demonstracije organizovala – Srpski pokret obnove, i da je jedini cilj demonstracija bio smena pet urednika televizije na čelu sa direktorom Mitevićem, a tu su bili i Komrakov, Šestakov, Budihna, Štula i to se završilo nažalost gubitkom dva ljudska života – poginuo je jedan student Milinović i policajac Kosović. Želim da se to nikad više ne ponovi. Tada je policija intervenisala mnogo brutalnije sa dresiranim psima, sa suzavcem, vodenim topovima, ali na svu sreću ovog puta takva reakcija policije je izbegnuta“, rekao je Gvozdenović i još jednom uputio čestitke ministru policije i pripadnicima Ministarstva unutrašnji poslova na profesionalno i odgovorno obavljenom poslu.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!