ВестиХроника

I USTAŠA MODRIĆ SLAVI ‘OLUJU’! Hrvatska država i ovog avgusta ponosno PROSLAVLJA KLANJE SRBA!

Pored Tompsona, glavni na ovogodišnjoj proslavi zločina u kojem je ubijeno 3.000, a proterano više od 250.000 Srba biće fudbaleri, koji će u Kninu odigrati revijalni meč sa ekipom hrvatske vojske

Neoustaški režim u Zagrebu i ove godine će zvanično proslaviti genocidnu akciju “Oluja”, tokom koje je avgusta 1995. ubijeno 3.000, a proterano više od 250.000 Srba!

Kako je zvanično potvrđeno, u subotu 4. avgusta, prvog dana proslave, hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović odlikovaće najvišim državnim ordenom ratne zločince Antu Gotovinu i Mladena Markača. Istog dana, fudbalska reprezentacija Hrvatske, predvođena selektorom Zlatkom Dalićem i kapitenom Lukom Modrićem, odigraće u Kninu revijalnu utakmicu sa ekipom vojske i policije. Dvodnevni ustaški, satanistički pir biće završen u nedelju 5. avgusta uveče na glavnom trgu u Kninu, gde će koncert održati pevač Miroslav Škoro, poznat po veličanju ustaških zločinaca! Njegov kolega Marko Perković Tompson nastupiće tokom proslave u svojim rodnim Čavoglavama.

Ustaštvo im u temeljima

Komentarišući ovogodišnji program proslave genocidne akcije ‘Oluja’, predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta kaže da ga od Hrvata ništa više ne iznenađuje, jer je temelj današnje Hrvatske ustaštvo i mržnja prema Srbima.

– Sve je to brutalna, ali i očekivana provokacija. Hrvatska je još 2000. usvojila Deklaraciju o Domovinskom ratu, u kojoj su Srbija, JNA i krajiški Srbi definisani kao agresori, a Hrvatska kao žrtva koja je vodila ‘odbrambeni i oslobodilački rat’. I zato je potpuno nemoralno i nečasno da bilo koji Srbin ili građanin Srbije navija za ovu i ovakvu Hrvatsku ili da bude prijatelj sa bilo kojim Hrvatom koji Tompsona smatra patriotom – podvlači Linta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija i Republika Srpska ove godine 4. avgusta u Bačkoj Palanci komemorativnim skupom obeležiti progon Srba iz Hrvatske. – Svake godine biramo drugo mesto. Uvek su to mesta koja su raširenih ruku uz veliko gostoprimstvo i tugu dočekala srpski narod koji je proteran sa svojih ognjišta – podvlači Vučić.

Vučić: Komemoracija u Bačkoj Palanci

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija i Republika Srpska ove godine 4. avgusta u Bačkoj Palanci komemorativnim skupom obeležiti progon Srba iz Hrvatske.
– Svake godine biramo drugo mesto. Uvek su to mesta koja su raširenih ruku uz veliko gostoprimstvo i tugu dočekala srpski narod koji je proteran sa svojih ognjišta – podvlači Vučić.

Aleksandar Marković, poslanik SNS, ocenjuje da je skandalozno, ali očekivano hrvatsko slavlje u ovom maniru.
 Nastavlja se hrvatska politika negiranja stravičnog zločina nad srpskim narodom. Veličaju se ratni zločinci koji su svojim delovanjem doveli do progona više od 250.000 Srba sa područja nekadašnje RSK. Bolno je saznanje da će tog dana biti odlikovani ratni zločinci Gotovina i Markač, koji su direktno odgovorni za ubistvo hiljada Srba za vreme i neposredno nakon “Oluje”. Ne postoji objašnjenje zbog čega se slavi jedan monstruozan zločin, niti opravdanje za histeriju koja vlada u hrvatskoj javnosti zbog ove ‘proslave’ – smatra Marković.

Jake frustracije

Lider “Zavetnika” Stefan Stamenkovski ističe da svake godine ustaška vlast u Hrvatskoj sve pompeznije proslavlja najveće etničko čišćenje u Evropi.
 U okviru ove ‘proslave’ biće odigrana fudbalska utakmica između njihove reprezentacije i ‘branitelja’, pa se pitam za koga će navijati deo naše građanske elite? Za komšije ili “komšije”? Očekujem da ova utakmica počne kako i priliči takvom događaju, nacističkim salutiranjem i povikom “Za dom spremni”! Jake frustracije i građenje nacionalnog identiteta na mržnji prema Srbima su bili i ostali jedina hrvatska odrednica – zaključuje Stamenkovski.

* Više od 250.000 Srba proterano iz svojih domova

* Više od 3.000 poginulih i nestalih tokom i posle akcije
* 1.209 ubijenih i nestalih su bili civili, većina starija od 60 godina
* 795 osoba se i dalje vodi kao nestalo, mahom žene i deca
* 546 žrtava su bile žene, uglavnom starije od 60 godina
* 379 ekshumiranih posmrtnih ostataka nije identifikovano
* 165 tela ukopano je pod oznakom “nepoznato”
* Generali Mladen Markač i Ante Gotovina presudom iz Haga oslobođeni su krivice

Lider SRS Vojislav Šešelj smatra da ustaška proslava “Oluje” nije iznenađenje, ali da je problem u Srbima, koji se uvek zaprepaste na ovaj već standardan čin.

 Srbija ne treba da priznaje Hrvatsku kao državu sve dok se ne oslobodi Republika Srpska Krajina. Takođe, Srbija mora da prizna Vladu u egzilu RSK, koja postoji već 20 godina – navodi Šešelj.

Izvor: Informer

https://info24.rs/2018/08/01/i-ustasa-modric-slavi-oluju-hrvatska-drzava-i-ovog-avgusta-ponosno-proslavlja-klanje-srba/

Uspon
Back to top button