Вести

Institut Dedinje dobio građevinsku dozvolu za „Dedinje 2“

Institut za kardiovaskularne bolesti Dedinje dobio je građevinsku dozvolu za izgradnju novog objekta „Dedinje 2“, ali i rekonstrukciju postojećeg.

Nova bolnica biće površine oko 14.000 kvadrata što je dvostruko više nego koliko sada ima Dedinje kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić i dodaje, da je veoma ponosan što je gradska uprava u rekordnom roku rešila višedecenijski problem izdavanja građevinske dozvole.

Osim izgradnje nove bolnice tim projektom je predviđena i rekonstrukcija postojeće zgrade kaže Vesić i dodaje, da će Dedinje dobiti i montažnu garažu čime će problem parkiranja konačno biti rešen.

„Nije bilo lako izdati građevinsku dozvolu, jer da je bilo lako ovaj objekat na početak izgradnje ne bi čekao 25 godina“, rekao je Vesić i dodao da se za građevinsku dozvolu interesovao i predsednik države Aleksandar Vučić, jer mu je važan svaki započeti projekat.

Upitan šta je sa ugostiteljskim objektom koji se nalazi na mestu gde treba da se izgradi Dedinje 2, Vesić je rekao da je i taj problem rešen i da je uklonjen deo objekta koji je mogao da se ukloni, a da je ugostitelj potpisao saglasnost da će ukloniti objekat kada bude krenula izgradnja.

„Naše procedure su takve da uvek može neko da vas blokira u katastru i da se upiše po pitanju restitucije ili ima nekakav objekat. Mi ćemo morati da ubrazamo procedure kada su u pitanju javni objekti“, naglasio je on.

Direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti prof. Milovan Bojić nije mogao da precizira kada će početi građevinski radova jer je, kako je rekao, taj deo posla na Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima.

„Građevinska dozvola ide kod njih u Kancelariju, zatim u Razvojnu banku Evrope gde su već opredeljena sredstva. Potom ide konkurs za izvođača radova koji traje od 60 do 90 dana, odabir ponuđača, a zatim kreću mašine i radovi“, pojasnio je on.

Govoreći o listama čekanja u toj ustanovi on je rekao da pacijenti danas manje čekaju nego ranije, da za sedam do osam meseci neće biti čekanja kada je u pitanju kardiohirurgija, da nema čekanja na vaskularnu hirurgiju, da liste postoje samo za elektro- fiziološke procedure.

„Gradnjom Dedinja 2 liste čekanja neće biti“, rekao je on.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević ukazao je da su obezbeđena velika sredstva za zdravstveni sistem, da je završen KC Niš, da se rekonstruišu mnogi centri.

„U zdravstvo će se uložiti još mnogo novca kako bi građani Srbije imali onakvo zdravstvo kakvo imaju u razvijenim zemljama sveta“, naglasio je on.

https://info24.rs/2018/08/16/institut-dedinje-dobio-gradevinsku-dozvolu-za-dedinje-2/

Uspon
Back to top button