ВестиПолитика

Brnabić: Trenutak da izađemo iz zamrznutog konflikta

Sada je trenutak da izađemo iz zamrznutog konflikta po pitanju Kosova i Metohije i krenemo putem kojim bi krenule nacije koje rešavaju probleme i tako postaju pobednici, poručila je premijerka Ana Brnabić.

Ona je istovremeno pozvala sve aktere političkog i javnog života na odgovoran odnos prema tom pitanju, a građane – da stanu uz predsednika Republike, u nastojanju da se nađe rešenje za Kosovo i Metohiju i za budućnost zemlje.

„Pronalaženje rešenja za dugoročnu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine bez sumnje je najvažnije političko pitanje za budućnost naše zemlje i našeg naroda“, istakla je premijerka u izjavi za Tanjug.

Otvaranjem unutrašnjeg dijaloga i teškim, ali nikad konstruktivnijim, razgovorima sa najvažnijim svetskim liderima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao je, ističe Brnabić, odvažnost, hrabrost, najveći mogući stepen političke odgovornosti i liderstva da proba da reši teško i emotivno pitanje koje decenijama unazad opterećuje naše društvo.

Želim još jednom da pozovem sve građane, kaže ona, da stanu uz svog predsednika, „da zajedno gledamo u budućnost, pre svega zbog generacija koje dolaze, ali i zbog sadašnjih generacija, koje mogu da prekinu niz loših i gubitničkih odluka koje su donošene u ne tako dalekoj prošlosti“.

Sada je trenutak da izađemo iz zamrznutog konflikta i krenemo putem kojim bi krenule nacije koje rešavaju probleme i tako postaju pobednici, zaključila je Ana Brnabić.

https://info24.rs/2018/08/16/brnabic-trenutak-da-izademo-iz-zamrznutog-konflikta/

Uspon
Back to top button