Вести

Избори у недељу

У недељу се широм Србије одржавају ванредни избори за народне посланике Народне скупштине Републике Србије, а редовни за одборнике у градским и општинским скупштинама.
Гласачка места биће отворена у времену од 7 до 20 сати, а на 118 бирачких места у Ваљеву требало би да изађе 79 532 уписана бирача.
На изборној листи за 51. одборничко место налази се девет странака, коалиција и групе граћана. Под бројем 1 на гласачком листићу биће листа „Александар Вучић – Србија побеђује“, коју предводи СНС и њен кандидат за градоначелника Ваљева др Слободан Гвозденовић. Број 2 је заузео „Тим за Ваљево-ДС, СДС, ЛДП и НС“. На челу листе је Душко Ракић, дипл. историчар, иначе председник Градског одбора ДС у Ваљеву. На трећем месту је листа Ивица Дачић-СПС, ЈС и СНП“, коју предводи мр. Драган Јеремић, кандидат за градоначелника Ваљева. Све три листе имају по 51. одборничког кандидата. За четврто место на гласачком листићу изборио се Раднички покрет Ваљево. На челу листе је Драган Настић, електромонтер, док се на петом месту гласачког листића налази Група грађана „Победа“ са 34 кандидата, а први на листи је Љубомир Брадић, пензионер и ратни војни инвалид. „Покрет за Ваљево и Демократску срећну Србију“, такође са 34 кандидата налази се на шестом месту гласачког листића. Први на листи је Александар Вујић, предузетник из Ваљева. Седмо место на гласачком листићу припало је листи „Доста је било-Саша Радуловић“ са 17 кандидата, а предводи је Рафаило Митровић, пољопривредни техничар. Листа „Др Војислав Шешељ-Српска радикална странка“, коју предводи адвокат Веран Панић, заузима осмо место на гласачком листићу, док се на деветом месту гласачког листића нашла листа „Двери-Бошко Обрадовић“ са 17 кандидата, а на првом месту на листи је Стана Ђекић, адвокат.
Први незванични резултати, како досадашња пракса показује, за Скупштину Града Ваљева биће познати до поноћи изборног дана, док ће Градска изборна комисија званичне резулате избора објавити дан-два касније, казао је за ВА1.инфо, Владан Јеринић, председник ГИК.

Uspon
Back to top button