Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Izbori u nedelju

U nedelju se širom Srbije održavaju vanredni izbori za narodne poslanike Narodne skupštine Republike Srbije, a redovni za odbornike u gradskim i opštinskim skupštinama.
Glasačka mesta biće otvorena u vremenu od 7 do 20 sati, a na 118 biračkih mesta u Valjevu trebalo bi da izađe 79 532 upisana birača.
Na izbornoj listi za 51. odborničko mesto nalazi se devet stranaka, koalicija i grupe graćana. Pod brojem 1 na glasačkom listiću biće lista “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje”, koju predvodi SNS i njen kandidat za gradonačelnika Valjeva dr Slobodan Gvozdenović. Broj 2 je zauzeo “Tim za Valjevo-DS, SDS, LDP i NS”. Na čelu liste je Duško Rakić, dipl. istoričar, inače predsednik Gradskog odbora DS u Valjevu. Na trećem mestu je lista Ivica Dačić-SPS, JS i SNP”, koju predvodi mr. Dragan Jeremić, kandidat za gradonačelnika Valjeva. Sve tri liste imaju po 51. odborničkog kandidata. Za četvrto mesto na glasačkom listiću izborio se Radnički pokret Valjevo. Na čelu liste je Dragan Nastić, elektromonter, dok se na petom mestu glasačkog listića nalazi Grupa građana “Pobeda” sa 34 kandidata, a prvi na listi je Ljubomir Bradić, penzioner i ratni vojni invalid. “Pokret za Valjevo i Demokratsku srećnu Srbiju”, takođe sa 34 kandidata nalazi se na šestom mestu glasačkog listića. Prvi na listi je Aleksandar Vujić, preduzetnik iz Valjeva. Sedmo mesto na glasačkom listiću pripalo je listi “Dosta je bilo-Saša Radulović” sa 17 kandidata, a predvodi je Rafailo Mitrović, poljoprivredni tehničar. Lista “Dr Vojislav Šešelj-Srpska radikalna stranka”, koju predvodi advokat Veran Panić, zauzima osmo mesto na glasačkom listiću, dok se na devetom mestu glasačkog listića našla lista “Dveri-Boško Obradović” sa 17 kandidata, a na prvom mestu na listi je Stana Đekić, advokat.
Prvi nezvanični rezultati, kako dosadašnja praksa pokazuje, za Skupštinu Grada Valjeva biće poznati do ponoći izbornog dana, dok će Gradska izborna komisija zvanične rezulate izbora objaviti dan-dva kasnije, kazao je za VA1.info, Vladan Jerinić, predsednik GIK.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!