VestiInformacije

Do 18 sati izašlo 43,91 odsto birača

Svih 118 glasačkih mesta na teritoriji gradske opštine Valjevo, otvoreno je na vreme, jutros u 7 časova, rečeno je u Gradskoj izbornoj komisiji. Sem nekih tehničkih nedostataka, radi se o podizanju rešenja o imenovanju za članove biračkog odbora, ali je i to u međuvremenu otklonjeno, nije bilo drugih problema.

Prema podacima GIK do 10 časova glasalo je 7,05 odsto od 72.532 upisana birača.

U 14 sati ponovo se oglasila Gradska izborna komisija i saopštila da je na birališta  do tog momenta izašlo 25,33 odsto upisanih birača. Vladan Jerinić, predsednik GIK, rekao je za VA1.info, da su se komisiji, uglavnom telefonskim putem, javljali građani sa nekih biračkih mesta ukazujući na nedostatke, koji prema mišljenju komisije ne remete pravilnost izbornog procesa. Savetovano im je da sve eventualne primedbe na tok glasanja unesu večeras u zapisnike prilikom zaključivanja izbora, u 20 sati.

Izlaznost na teritoriji grada Valjeva u 18 sati bila je 43,91 odsto upisanih birača. U isto vreme izlaznost na biračkim mestima 26 i 27 u Osnovnoj školi „Nada  Purić“ bila je oko 50 odsto. Na ta dva mesta upisano je 3 206 birača. U Babinoj Luci je visok procenat izlaznosti. U 19 sati na glasanje je izašlo 60 odsto birača.

 

Uspon
Back to top button