ВестиИнформације

До 18 сати изашло 43,91 одсто бирача

Свих 118 гласачких места на територији градске општине Ваљево, отворено је на време, јутрос у 7 часова, речено је у Градској изборној комисији. Сем неких техничких недостатака, ради се о подизању решења о именовању за чланове бирачког одбора, али је и то у међувремену отклоњено, није било других проблема.

Према подацима ГИК до 10 часова гласало је 7,05 одсто од 72.532 уписана бирача.

У 14 сати поново се огласила Градска изборна комисија и саопштила да је на биралишта  до тог момента изашло 25,33 одсто уписаних бирача. Владан Јеринић, председник ГИК, рекао је за VA1.info, да су се комисији, углавном телефонским путем, јављали грађани са неких бирачких места указујући на недостатке, који према мишљењу комисије не ремете правилност изборног процеса. Саветовано им је да све евентуалне примедбе на ток гласања унесу вечерас у записнике приликом закључивања избора, у 20 сати.

Излазност на територији града Ваљева у 18 сати била је 43,91 одсто уписаних бирача. У исто време излазност на бирачким местима 26 и 27 у Основној школи „Нада  Пурић“ била је око 50 одсто. На та два места уписано је 3 206 бирача. У Бабиној Луци је висок проценат излазности. У 19 сати на гласање је изашло 60 одсто бирача.

 

Uspon
Back to top button