ВестиХроника

Извештаји о удесу авиона „Супер галеб Г-4“ пред министром

[hr style=“double“]izvor:srbija.org.rs foto:mod.gov.rs[hr style=“double“]

Ministru odbrane u Vladi Republike Srbije Zoranu Đorđeviću danas su predstavljeni izveštaji komisija koje su formirali načelnik Generalštaba Vojske Srbije i komandant RV i PVO Vojske Srbije, radi utvrđivanja okolnosti udesa aviona „Super galeb G-4“, kao i izveštaj Inspektorata odbrane.

Đorđević je tom prilikom poručio da resorno ministarstvo u potpunosti sarađuje sa nadležnim istražnim organima u vezi sa udesom i da će, po nalogu tužilaštva, izveštaje predati nadležnom tužiocu.

Odmah nakon udesa školsko-borbenog aviona „Super galeb G-4“ RV i PVO Vojske Srbije, Đorđević je, u okviru svojih nadležnosti, dao nalog Inspektoratu odbrane da izvrši inspekcijski nadzor.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije formirao je Komisiju za utvrđivanje okolnosti nastanka vanrednog događaja.

Takođe, po službenoj dužnosti, komandant RV i PVO formirao je stručnu Komisiju za osnovno ispitivanje vazduhoplovnog udesa, radi utvrđivanja činjenica pod kojima se desila nesreća i uzroka nastanka udesa vazduhoplova.

Avion „Super galeb G-4“ srušio se tokom izvođenja redovne letačke obuke 7. aprila ove godine u okolini Šapca, a u udesu su stradali potpukovnik Nenad Ćulibrk iz Komande RV i PVO i kapetan Dejan Pandurović iz 252. školsko-trenažne avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RV i PVO

Uspon
Back to top button