ВестиРегион

Проширити сарадњу са Кином у свим областима

[hr style=“double“]izvor:srbija.org.rs foto:beta[hr style=“double“]

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija na predstojeći Forum „Jedan pojas, jedan put“ u Kini, gleda kao na šansu da potvrdi dogovorene zajedničke projekte sa tom zemljom i proširi saradnju u okviru te inicijative.

Vučić je u intervjuu za kinesku agenciju „Sinhua“ izrazio nadu da će do kraja ove godine početi radovi na izgradnji železničke pruge između Beograda i Budimpešte, na čijoj će izgradnji Srbija i Kina sarađivati, kao i da će novi bezvizni režim doprineti povećanju broja kineskih turista.

Uradili smo mnogo toga i mnogo toga je pred nama. Kada pogledate sve ovo, vidite da su i naši potencijali i postojeća saradnja veliki, i sve to je u okviru inicijative „Jedan pojas, jedan put“, naveo je premijer.

Prema njegovim rečima, spisak svih benefita od te inicijative je poduži i biće još duži u budućnosti, jer uvek očekujemo da učinimo više za našu zemlju, ali to ne možemo bez Kine.

Vučić je iskazao zahvalnost kineskom predsedniku Si Đinpingu na odličnom poslu odrađenom tokom njegove prošlogodišnje posete Srbiji, dodavši da njegova inicijativa doprinosi drasticnom poboljšanju odnosa između dve države.

Kad je reč o politici, naše prijateljstvo je čvrsto kao čelik i nemamo nijedan problem, jer u potpunosti podržavamo Kinu i kinesku politiku u Aziji, a Kina na isti način podržava naš suverenitet i slobodu, naglasio je on.

Uspon
Back to top button