Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Izvođenje radova u Užičkoj ulici

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović sa saradnicima danas je obišao radove koji se izvode u Užičkoj ulici.

„Užička ulica je jedna od glavnih saobraćajnica u gradu, koja vodi i ka Divčibarama i ka Užicu ovim putem preko Kaone i vidite da se rade pripremni radovi za rehabilitaciju asfalta u Užičkoj ulici. Ovde se radi tzv. virgenisanje /uklanjanje starog asfalta i betona/ u dužini od 750 metara i radiće se i rasveta celom dužinom ulice, a već iduće godine ćemo raditi trotoare. JP „Putevi Srbije“ su stekli veliko poverenje u ovu gradsku vladu jer sve ulice koje su oni radili, a pre svega Pantićevu, deo Dušanove ulice bili su u obavezi da rekonstruišu kolovoz a grad je radio trotoare i sve to što smo imali kao obavezu da uradimo, uradili smo korektno i u roku, tako da je apsolutno stečeno jedno uzajamno poverenje u saradnju gradske vlade i javnog preduzeća Putevi Srbije.

Naglašavam da ćemo iduće godine raditi trotoare sa ivičnjacima, tako da će ova saobraćajnica bljesnuti u punom sjaju pogotovu kada bude urađena i led rasveta celom dužinom ulice. Nadam se da će i građani koji žive u ovom delu grada biti zadovoljni. Mi smo u zadnje dve godine uradili preko 80 kilometara asfaltnih puteva što iz svojih, što iz republičkih sredstava i ne samo ovde u gradu, već smo dosta radili i na selu. Predstoji nam opet asfaltiranje seoskih puteva i počinjemo od Dupljaja. Mislim da se u zadnje dve godine dosta radilo, čini mi se kao nikad u zadnjih 20 godina. Naglašavam da će biti urađeni trotoari iduće godine i da će ulica bljesnuti u punom sjaju“, istakao je gradonačelnik.

Gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović se osvrnuo i na dve gradske ulice i to Mirka Obradovića i Vuka Karadžića i istako sledeće:

„Kad je reč o Ulici Mirka Obradovića juče su otvorene ponude i izabran je izvođač radova i očekujemo da vrlo brzo potpišemo ugovor, a rok za izvođenje radova je 60 kalendarskih dana. Jedan deo sredstava je odvojen ove godine, a drugi deo sredstava će biti izdvojen u budžetu za sledeću godinu. Ta ulica je izuzetno značajna, znači radi se u punom kapacitetu sa svim infrastrukturnim instalacijama što podrazumeva vodovod, kanalizaciju, trotoare, rasvetu i to je saobraćajnica koja će izaći na obilaznicu koja takođe vodi ka Užicu, ali isto tako kružnim tokom će biti regulisan ulaz u staru i novu Industrijsku zonu.

Ulica Mirka Obradovića je bila značajna za nas zato što je paralelna saobraćajnica sa glavnom saobraćajnicom u gradu, sa Karađorđevom i duplim trakama i smatramo da ćemo otvaranjem ove ulice u znatnoj meri smanjiti aerozagađenje koje je u Valjevu bilo zabeleženo kao jedno od alarmantnih u poslednjih čini mi se petnaestak godina.

S obzirom da se to aerozagađenje najviše i meri na duplim trakama, što znači na uglu Uzun Mirkove i Karađorđeve ulice, mislim da će se otvaranjem Ulice Mirka Obradovića smanjiti aerozagađenje u centru grada i naravno žitelji i svi poslovni subjekti koji posluju u toj ulici i Ulici Norveških interniraca će imati potpuno jednu drugu sliku, a stavićemo u funkciju i most koji je bio predmet moje kampanje dok sam bio opozicioni odbornik“.

“Za Ulicu Vuka Karadžića urađen je projekat i imamo građevinsku dozvolu. Predračun radova iznosi oko 170 miliona, ali nismo imali dovoljno svojih sredstava da bi počeli ove godine da radimo tu ulicu. U toj ulici urađena je rekonstrukcija vodovodnih instalacija celom dužinom, ali nisam zadovoljan kako je Vodovod uradio završne radove. Verujem da su instalacije urađene kako treba, ali pošto ima dosta primedbi od strane građana, da asfalt tamo gde je rađena instalacija potanja, moramo razmotriti i videti kako da rešimo taj problem“, rekao je gradonačelnik Gvozdenović.

Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!