Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

JOKSIMOVIĆ: SNS POKAZAO POLITIČKU ŠIRINU I NAPRAVIO OZBILJAN USTUPAK

Ministar evropskih integracija i član Predsedništva Srpske napredne stranke Jadranka Joksimović izjavila je povodom sastanka vlasti i dela opozicije da je dijalog uvek koristan, ali da nije sigurna kojim razlozima su se organizatori rukovodili i otkud odjednom tolika ažurnost oko izbornih uslova, koji proističu iz izbornog sistema i pojedinih zakona koji se decenijama nisu menjali.

Joksimović je rekla da se ne seća da su od 2000-te godine organizovane velike javne debate o neophodnosti reforme ili izmene izbornog sistema ili izbornih uslova niti da su sadašnji kritičari i medijatori bili gorljivi promoteri takve javne rasprave.

„Smatram da je SNS pokazao političku širinu i napravio ozbiljan ustupak da sa političkim akterima koji odbijaju raspravu u parlamentu ili koji čak i nisu u parlamentu pristaje na dijalog u organizaciji samo jedne od toliko NVO i jednog fakulteta“, navela je Joksimović.

Ona je podsetila da je Srbija označena kao prednjačeća zemlja u pristupnom procesu, koja zadovoljava sve demokratske standarde izborne utakmice.

Dodala je i da postoje preporuke posebne kancelarije OEBS-a u pogledu dodatnih unapređenja izbornih uslova, što je između ostalog navedeno i u poslednjem izveštaju EK, te da će Srbija uvažiti sve ozbiljne preporuke.

„Kao ozbiljna država i vlada, uvažićemo sve ozbiljne preporuke, ali uz jasan stav da je Srbija demokratska zemlja i kao takva prednjači u procesu evropskih integracija“, istakla je Joksimović.

Izvor: Tanjug

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!