Вести

Јордан Јевтовић из Крчмара прославио 103. рођендан

jankovic sa najstarijim mionicaninom

Најстарији становник општине Мионица Јордан Јевтовић из Крчмара прославио је данас 103. рођендан, а том приликом посетио га је и председник општине Мионица Бобан Јанковић.

1676219790346

-Обећао сам нашем деда Јоци да ћу доћи да прославимо његов 103. рођендан, и ево нас, заједно прелепим поводом. Добро се сећам његових речи да данас једемо лубеницу у фебруару и за Светог Николу, а пре се ишло у поцепаним панталонама. Испунио сам обећање, заједно смо прославили његов 103. рођендан, а ту је и лубеница, ни мање, ни више, него баш у фебурару. Права је драгоценост и част попричати са Јорданом који представља једну енциклопедију свега што је проживео. Он нам је мотив да будемо још бољи – рекао је Јанковић.

Јордан Јевтовић живи у Крчмару. Више од века провео је у родном месту где је радио у локалној продавници. Данас је пензионер, а у осамдесетим годинама је престао да пије кафу и ракију.

1676219790333

-Хвала председнику општине што ме је посетио. Осећам се радосно, као кад сам добијао унуке и праунуке. Тако се осећам. Ја сам прешао оно што нисам замишљао. Пре сам у школу ишао поцепаних панталона, и ако нешто имам уз проју да поједем, крижуља и таблица. Поред фуруне смо нас тројица спавали. А данас је другачије. Од краља Александра до овог нашег, Вучић Александра није се боље живело – каже деда Јоца из Крчмара.

Деда Јоца живи са ћерком и зетом који брину о њему, унуци и прауници му редовно долазе. Омиљени је становник села Крчмар и припада му место најстаријег становника општине Мионица.

1676219790321

Uspon
Back to top button