VestiInformacijeKultura

Josipa Lisac učestvuje na Džez festivalu u Valjevu

U Valjevu su privedene sve pripreme za predstojeći Džez festival, koji se održava po 32. put uz veliku podršku grada Valjeva, a u organizaciji Centra za kulturu u Valjevu.
– Kao i uvek do sada Festival će nastojati da okupi najbolje džez muzičare sa prostora bivše Jugoslavije. Nastupiće džez orkestri i pevači iz Beograda, Subotice, Ljubljane, Niša, Zagreba, Kosovske Mitrovice i drugih gradova, izjavio je za VA1. info, Miloš Smiljanić, direktor Centra za kulturu.
Ove godine je u pripremi za održavanje festivala uveden i obilazak susednih gradova, Obrenovca, Užica, Kosjerića, Lazarevca, Šapca i drugih mesta, kako bi se ljubitelji džeza upoznali sa programom valjevskog Džez festivala.
To će, uz već provereno interesovanje džez publike u Valjevu, doprineti da ovogodišnji festival bude veoma posećen. Sa posebnim interesovanjem očekuje se nastup Josipe Lisac, jedne od najvećih rok i džez pevačica u ovom delu Evrope, koja će nastupiti 18. maja u Velikoj sali Centra za kulturu. Ovom prilikom publika će čuti njene najpoznatije pesme među kojima su:  Oluja, Magla i sve pesme sa prvog albuma Dnevnik jedne ljubavi, za koju je muziku komponovao njen životni saputnik i preteča rok muzike u bivšoj Jugoslaviji Karlo Metikoš.
Uspon
Back to top button