ВестиИнформацијеКултура

Јосипа Лисац учествује на Џез фестивалу у Ваљеву

У Ваљеву су приведене све припреме за предстојећи Џез фестивал, који се одржава по 32. пут уз велику подршку града Ваљева, а у организацији Центра за културу у Ваљеву.
– Као и увек до сада Фестивал ће настојати да окупи најбоље џез музичаре са простора бивше Југославије. Наступиће џез оркестри и певачи из Београда, Суботице, Љубљане, Ниша, Загреба, Косовске Митровице и других градова, изјавио је за ВА1. инфо, Милош Смиљанић, директор Центра за културу.
Ове године је у припреми за одржавање фестивала уведен и обилазак суседних градова, Обреновца, Ужица, Косјерића, Лазаревца, Шапца и других места, како би се љубитељи џеза упознали са програмом ваљевског Џез фестивала.
То ће, уз већ проверено интересовање џез публике у Ваљеву, допринети да овогодишњи фестивал буде веома посећен. Са посебним интересовањем очекује се наступ Јосипе Лисац, једне од највећих рок и џез певачица у овом делу Европе, која ће наступити 18. маја у Великој сали Центра за културу. Овом приликом публика ће чути њене најпознатије песме међу којима су:  Олуја, Магла и све песме са првог албума Дневник једне љубави, за коју је музику компоновао њен животни сапутник и претеча рок музике у бившој Југославији Карло Метикош.
Uspon
Back to top button