Хроника

Јуче је у Новом Селу Мађунском, у општини Вучитрн подметнут пожар у кући повратничке породице Ранка Јаначковића

Јуче је у Новом Селу Мађунском, у општини Вучитрн подметнут пожар у кући повратничке породице Ранка Јаначковића при чему је причињена велика материјална штета, а кућа скоро у потпуности изгорела.
Овај гнусни напад на часну породицу Јаначковић је дело екстремиста који не прихватају одлуку ове породице да не напусти своју родну груду и не продају своје имање. У питању је породична кућа коју је породица Јаначковића два пута обнављала и подизала из пепела и која је била скоро спремна за усељење пре него је јуче поново запаљена.
У друштву које режим у Приштини рекламира као најдемократскије напади на Србе су свакодневица и говоре управо супротно од онога што Курти и остали представљају међународној јавности.
Реална је опасност да као и у претходна два случаја и овај, трећи, никада не добије судски епилог, а починиоци остану непознати, што је поражавајућа чињеница. У то име захтевамо од међународне заједнице да уложи максималне напоре и изврши притисак на косовску полицију да престане да скрива нападаче на српски народ и српску имовину, те да одговорне пронађе и казни.
Еулекс и КФОР морају појачати своје присуство у српским срединама и обезбедити мир и сигурност за све грађане, јер је то њихова обавеза која произилази из мандата који су добили резолуцијом СБ УН 12 44.
Uspon

Оставите одговор

Back to top button