Вести

Jutarnje navike koje NE smete da preskačete

Prespavali ste budilnik i imate manje od pola sata da se spremite za posao. Svima se dešava, ne brinite. Zapamtite da jutarnje sređivanje ne bi trebalo da ispašta zato što ste spavali par minuta duže. Ako vam ono ponekad predstavlja težak posao, pronađite način da olakšate sebi. Donosimo pet jutarnjih navika koje ne biste smeli da izbegavate kako biste uvek izgledali sveže i odmorno te bili zadovoljni kada ujutro napustite kuću.

Jutarnje navike koje NE smete da preskačete

Jutarnje navike koje NE smete da preskačete

Foto:b92.net

Organizujte šminku koju svakodnevno koristite

Kao i kod svake druge žena, verovatno je i vaše kupatilo prepuno proizvoda za šminkanje. Naravno, idealno bi bilo da sve držite uredno kako biste uvek znali gde se šta nalazi. Međutim, one proizvode koje svako jutro koristite, držite na odvojenom mestu tako da vam uvek budu na dohvat ruke. Na taj način, kada ste u žurbi, uvek ćete tačno znati gde se šta nalazi. Neki od osnovnih proizvoda koje uvek morate imati pri ruci su: BB krema, rumenilo, bronzer, korektor, maskara i sjaj za usne.

Koristite hidratantnu kremu

Svako jutro, nakon umivanja, na lice nanesite hidratantnu kremu kako bi vaša koža tokom celog dana imala predivni sjaj. Ako ste u žurbi, nanesite kremu, a preko nje sasvim malu količinu tečnog iluminatora. Na ovaj način ćete zaštiti kožu, a iluminator će joj podariti sjaj i prirodan izgled. Od velike važnosti je i da pijete toplu limunadu odmah nakon buđenja, kako biste očistili organizam od toksina te ga rehidrirali i iznutra.

Odlučite se za neutralne usne

Kada nemate mnogo vremena za šminkanje, preskočite crveni ruž. Malo balzama ili sjaja izgledaće jednako dobro na vašim usnama. Kada nosite jače nijanse ruža, uvijek morate naneti olovku kako bi usne savršeno izgledale, a za to najčešće nemate vremena. Zato se odlučite za neutralne nijanse koje ćete naneti za tren oka te, eventualno, popraviti prstima.

Uvijte trepavice

Pre nego što naneste maskaru, uvijte trepavice. Oči će na ovaj način izgledati krupnije i svežije. Ako nemate dovoljno vremena da stavite ajlajner, umesto jednog sloja maskare, nanesite dva. Uvijanjem trepavica oči će izgledati kao da ste već satima budni, a maskara će ih dodatno naglasiti.

Sprej za hidrataciju kože

Koristite sprej za hidrataciju kože koji će sprečiti razmazivanje šminke te smanjiti crvenilo kože. Ovo je savršen način da kožu obogatite antioksidantima i eteričnim uljima koji su neophodni kako bi vaše lice izgledalo svježe i odmorno tokom celog dana.

Izvor: b92.net

https://infosvetionik.rs/2018/08/02/jutarnje-navike-koje-ne-smete-da-preskacete/

Uspon
Back to top button