ВестиПолитика

Калиновац добио нову школу, а Уб 21,4 милиона за реконструкцију постојеће

– Пред грађанима Србије важан избор – враћање у прошлост или да раде за будућност, поручио премијер Вучић приликом данашње посете општини Уб

– Живимо у смутна времена, у којима би многи да на различите начине нашкоде Србији, у којима би многи да врате и враћају неке старе поделе. Наше је да покушамо да будемо уједињени и да гледамо у будућност, да се не делимо ни на „милошевићевце“, ни на ове друге, ни на неке треће, већ да размишљамо о томе шта ћемо и како својој деци да учинимо, да се не враћамо у прошлост да би се делили у будућности, већ да пре свега гледамо шта је то што заједнички можемо да урадимо. Не морамо да мислимо исто, можемо да мислимо различито, али да кад поставимо одређене циљеве, да их заједнички постижемо. Одлука о томе куда ће Србија и како ће Србија је важна и одговорна одлука. То није одлука која се доноси само срцем, наравно, и срце своје слушајте, то је одлука која се доноси главом.

Ово је данас приликом посете Основној школи „Милан Муњас“ у Убу изјавио за VA1.info Александар Вучић, прeдседник Владе Републике Србије, који је присуствовао потписивању уговора о реконструкцији зграде ове школе вредног 21,4 милиона динара. Уговор о реконструкцији школе, која ће бити завршена до почетка наредне школске године, потписали су у име СО Уб Дарко Глишић, и Александар Николић, представник извођача радова „Експорт универзал“ из Београда. Зграда која се реконструише после 34 године постојања добиће сасвим нови изглед, чиме ће бити створени услови за још бољи рад 1330 ученика, колико има ова, по броју ученика највећа школа у Колубарском и Мачванском округу.

Potpis

– Размишљајте о својој деци, размишљајте о томе шта нас чека, наставио је премијер Вучић, и запитао, хоћемо ли да будемо уважени у свету као што смо данас, или желимо да будемо избачени из светске заједнице народа као што смо некада били. Хоћемо ли да враћамо пљачкашку приватизацију коју смо имали до пре неколико година, или да гледамо да поправљамо то онолико колико можемо од онога што нам је у тако лошем и тешком стању остављено.

„Зато мислим да је пред народом и пред грађанима Србије важан избор. Хоћемо ли да се враћамо у прошлост, ону из двехиљадите или ону из деведесете или ћемо коначно да размишљамо о својој деци, да размишљамо о будућности, и да радимо за будућност. Хоћемо ли да се опредељујемо за програме и идеје или да се опредељујемо за мржњу. Ја мислим да су људи добро разумели, и да је важно да заједнички и поштеним радом можемо много тога да урадимо, можемо много тога да направимо, а онда сам сигуран да ће ова наша деца овде имати много бољу будућност него што су имала до данас.“, рекао је Вучић.

Vucic ub

Премијер је посетио и село Калиновац, где је уз присуство великог броја мештана, ђака и гостију отворио новоизграђену школску зграду Основне школе „Рајко Михаиловић“, за чију је изградњу утрошено више од девет милиона динара.

„Платите струју, па кукајте на државу…“

Одговарајући на питање новинара, како коментарише изјаву престолонаследника Александра Карађорђевића да ће тужити државу и тражити повраћај имовине, Вучић је рекао:

„Ти, геније, први плати струју коју дугујеш, па онда да разговарамо. Прво плати 44 милиона које дугујеш ЕДБ – у и 44 милиона које дугујеш ЕПС – у, па онда можемо да разговарамо.“

Према Вучићевим речима, држава је дала објекте Карађорђевићима на коришћење, а тај објекат пропада јер се не одржава, и плаћала је све, па је ред да и престолонаследник плати струју.

„Платите струју, па кукајте на државу“ – поручио је Вучић, и додао, да не би знао како да дође у Калиновац и каже сељацима да дугују за струју, а да не помене престолонаследника који дугује око 70.000 евра.

Vucic škola

Премијер Србије је, обраћајући се мештанима Калиновца и одговарајући на питања новинара, рекао да министрима неће бити повећане плате, не зато што мисли да су много или мало плаћени, већ зато што је за њега битније да се плате повећавају учитељима, наставницима и здравственим радницима.

„Не пада ми на памет да такве законе усвајамо“ – изричит је био премијер.

Разговор са новинарима премијер је завршио констатацијом да ми као да само тражимо разлог да се делимо, наводећи да само ми овде причамо о четницима и партизанима, а да то нико више у свету не ради. И ми то не причамо зато што су нам једни или други важни или бисмо да их критикујемо, већ само зато да бисмо се делили.

Uspon

13 Komrntara

  1. Moze se iz prilozenog zakljuciti da je Ub velikim koracima napredovao , sto dokazuje i poseta premijera Vucica koji je ovim dolaskom na Ub pokazao da mu je stalo do svakog mesta u Srbiji. Ponosan sam na postignute rezultate za jako kratko vreme! Bitno je da u ovim teskim trenucima budemo jedinstveni i slozni, svi kao jedan! Srbija pobedjuje !!!

  2. Lepo je to sto ulazu u skole sve vise novca treba deca da nam budu sto obrazovanija i uspesna oni su biducnost

  3. „Хоћемо ли да се враћамо у прошлост, ону из двехиљадите или ону из деведесете или ћемо коначно да размишљамо о својој деци, да размишљамо о будућности, и да радимо за будућност“ Наравно да нико од нас не жели да се враћа у ту прошлост, али не желимо ни да будемо у овој садашњости, јер смо у њој осуђени на прошлост! Ова власт мора бити промењена јер су неспособни да било шта корисно ураде за град и нас грађане Ваљева. 24. Априла на локалним изборима ћемо то коначно и правно формално потврдити!

  4. Sredstva za rad će biti u najskorijem vremenskom intervalu obezbeđena što me raduje iako nisam stanovnik Uba. Raduje me činjenica da će mladi imati sve uslove za učenje i za napredak, takođe me raduje činjenica da ima naroda koji osim što obećaju, gledaju da to isto sprovedu u dela.

  5. Za bolje sutra vredi se boriti, neki to i upravo radi, dok se neki i dalje bahate.

  6. Marljiv i odgovoran rad mora da ispliva na površinu, u ovom slučaju imamo samo dela, zavidna dela koja će sigurno smetati „ovima“ što će na političku istoriju posle izbora.

  7. Narodu je dosta prodavaca magle, naord hoće ozbiljan i odgovoran rad. Sadašna vlast je pokazala i dokazala kako se radi.

  8. Ulaganje u škole znači ulaganje u omladince pred kojima je život. Sadašnja vlada vodi brigu o svima i svuda, nikome neće faliti osnovna stredstva za edukaciju pa ni u manjoj sredini kao što j e UB.

  9. Da je i Valjevska lokalna vlast u skladu sa republickom i kod nas bi bilo boljitka. Nadam se da ce uskoro biti i kod nas vise investicija.

  10. Bravo! Ovako ce biti i u Valjevu, kada se usaglase lokalna i republicka vlast. Ovako vise ne vredi, ovi u Valjevu su nesposobni da dovedu jednu investiciju!

Back to top button