Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiPolitika

Kalinovac dobio novu školu, a Ub 21,4 miliona za rekonstrukciju postojeće

– Pred građanima Srbije važan izbor – vraćanje u prošlost ili da rade za budućnost, poručio premijer Vučić prilikom današnje posete opštini Ub

– Živimo u smutna vremena, u kojima bi mnogi da na različite načine naškode Srbiji, u kojima bi mnogi da vrate i vraćaju neke stare podele. Naše je da pokušamo da budemo ujedinjeni i da gledamo u budućnost, da se ne delimo ni na “miloševićevce”, ni na ove druge, ni na neke treće, već da razmišljamo o tome šta ćemo i kako svojoj deci da učinimo, da se ne vraćamo u prošlost da bi se delili u budućnosti, već da pre svega gledamo šta je to što zajednički možemo da uradimo. Ne moramo da mislimo isto, možemo da mislimo različito, ali da kad postavimo određene ciljeve, da ih zajednički postižemo. Odluka o tome kuda će Srbija i kako će Srbija je važna i odgovorna odluka. To nije odluka koja se donosi samo srcem, naravno, i srce svoje slušajte, to je odluka koja se donosi glavom.

Ovo je danas prilikom posete Osnovnoj školi “Milan Munjas” u Ubu izjavio za VA1.info Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Republike Srbije, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora o rekonstrukciji zgrade ove škole vrednog 21,4 miliona dinara. Ugovor o rekonstrukciji škole, koja će biti završena do početka naredne školske godine, potpisali su u ime SO Ub Darko Glišić, i Aleksandar Nikolić, predstavnik izvođača radova “Eksport univerzal” iz Beograda. Zgrada koja se rekonstruiše posle 34 godine postojanja dobiće sasvim novi izgled, čime će biti stvoreni uslovi za još bolji rad 1330 učenika, koliko ima ova, po broju učenika najveća škola u Kolubarskom i Mačvanskom okrugu.

Potpis

– Razmišljajte o svojoj deci, razmišljajte o tome šta nas čeka, nastavio je premijer Vučić, i zapitao, hoćemo li da budemo uvaženi u svetu kao što smo danas, ili želimo da budemo izbačeni iz svetske zajednice naroda kao što smo nekada bili. Hoćemo li da vraćamo pljačkašku privatizaciju koju smo imali do pre nekoliko godina, ili da gledamo da popravljamo to onoliko koliko možemo od onoga što nam je u tako lošem i teškom stanju ostavljeno.

“Zato mislim da je pred narodom i pred građanima Srbije važan izbor. Hoćemo li da se vraćamo u prošlost, onu iz dvehiljadite ili onu iz devedesete ili ćemo konačno da razmišljamo o svojoj deci, da razmišljamo o budućnosti, i da radimo za budućnost. Hoćemo li da se opredeljujemo za programe i ideje ili da se opredeljujemo za mržnju. Ja mislim da su ljudi dobro razumeli, i da je važno da zajednički i poštenim radom možemo mnogo toga da uradimo, možemo mnogo toga da napravimo, a onda sam siguran da će ova naša deca ovde imati mnogo bolju budućnost nego što su imala do danas.”, rekao je Vučić.

Vucic ub

Premijer je posetio i selo Kalinovac, gde je uz prisustvo velikog broja meštana, đaka i gostiju otvorio novoizgrađenu školsku zgradu Osnovne škole “Rajko Mihailović”, za čiju je izgradnju utrošeno više od devet miliona dinara.

“Platite struju, pa kukajte na državu…”

Odgovarajući na pitanje novinara, kako komentariše izjavu prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića da će tužiti državu i tražiti povraćaj imovine, Vučić je rekao:

“Ti, genije, prvi plati struju koju duguješ, pa onda da razgovaramo. Prvo plati 44 miliona koje duguješ EDB – u i 44 miliona koje duguješ EPS – u, pa onda možemo da razgovaramo.”

Prema Vučićevim rečima, država je dala objekte Karađorđevićima na korišćenje, a taj objekat propada jer se ne održava, i plaćala je sve, pa je red da i prestolonaslednik plati struju.

“Platite struju, pa kukajte na državu” – poručio je Vučić, i dodao, da ne bi znao kako da dođe u Kalinovac i kaže seljacima da duguju za struju, a da ne pomene prestolonaslednika koji duguje oko 70.000 evra.

Vucic škola

Premijer Srbije je, obraćajući se meštanima Kalinovca i odgovarajući na pitanja novinara, rekao da ministrima neće biti povećane plate, ne zato što misli da su mnogo ili malo plaćeni, već zato što je za njega bitnije da se plate povećavaju učiteljima, nastavnicima i zdravstvenim radnicima.

“Ne pada mi na pamet da takve zakone usvajamo” – izričit je bio premijer.

Razgovor sa novinarima premijer je završio konstatacijom da mi kao da samo tražimo razlog da se delimo, navodeći da samo mi ovde pričamo o četnicima i partizanima, a da to niko više u svetu ne radi. I mi to ne pričamo zato što su nam jedni ili drugi važni ili bismo da ih kritikujemo, već samo zato da bismo se delili.

Uspon

13 Komrntara

  1. Moze se iz prilozenog zakljuciti da je Ub velikim koracima napredovao , sto dokazuje i poseta premijera Vucica koji je ovim dolaskom na Ub pokazao da mu je stalo do svakog mesta u Srbiji. Ponosan sam na postignute rezultate za jako kratko vreme! Bitno je da u ovim teskim trenucima budemo jedinstveni i slozni, svi kao jedan! Srbija pobedjuje !!!

  2. Lepo je to sto ulazu u skole sve vise novca treba deca da nam budu sto obrazovanija i uspesna oni su biducnost

  3. “Hoćemo li da se vraćamo u prošlost, onu iz dvehiljadite ili onu iz devedesete ili ćemo konačno da razmišljamo o svojoj deci, da razmišljamo o budućnosti, i da radimo za budućnost” Naravno da niko od nas ne želi da se vraća u tu prošlost, ali ne želimo ni da budemo u ovoj sadašnjosti, jer smo u njoj osuđeni na prošlost! Ova vlast mora biti promenjena jer su nesposobni da bilo šta korisno urade za grad i nas građane Valjeva. 24. Aprila na lokalnim izborima ćemo to konačno i pravno formalno potvrditi!

  4. Sredstva za rad će biti u najskorijem vremenskom intervalu obezbeđena što me raduje iako nisam stanovnik Uba. Raduje me činjenica da će mladi imati sve uslove za učenje i za napredak, takođe me raduje činjenica da ima naroda koji osim što obećaju, gledaju da to isto sprovedu u dela.

  5. Za bolje sutra vredi se boriti, neki to i upravo radi, dok se neki i dalje bahate.

  6. Marljiv i odgovoran rad mora da ispliva na površinu, u ovom slučaju imamo samo dela, zavidna dela koja će sigurno smetati “ovima” što će na političku istoriju posle izbora.

  7. Narodu je dosta prodavaca magle, naord hoće ozbiljan i odgovoran rad. Sadašna vlast je pokazala i dokazala kako se radi.

  8. Ulaganje u škole znači ulaganje u omladince pred kojima je život. Sadašnja vlada vodi brigu o svima i svuda, nikome neće faliti osnovna stredstva za edukaciju pa ni u manjoj sredini kao što j e UB.

  9. Da je i Valjevska lokalna vlast u skladu sa republickom i kod nas bi bilo boljitka. Nadam se da ce uskoro biti i kod nas vise investicija.

  10. Bravo! Ovako ce biti i u Valjevu, kada se usaglase lokalna i republicka vlast. Ovako vise ne vredi, ovi u Valjevu su nesposobni da dovedu jednu investiciju!

Back to top button
Click to listen highlighted text!