ВестиИнформације

Болница у Ваљеву добила апарат за рано откривање оштећења слуха код новорођенчади

Представници ЈП „Скијалишта Србије“ и „Блиц фондације“, а у оквиру акције „Срце за децу“, уручили су данас апарат за рано откривање оштећења слуха код новорођенчади, који је у име Опште болнице у Ваљеву примила прим. др Марија Младеновић, шеф одељења неонатологије.

Дејан Љевнаић, вд. директора ЈП „Скијалишта Србије“ позвао је, уручујући овај драгоцени апарат за рано дијагностиковање наглувости и глувоће код новорођенчади, и остале који то могу, да помогну ову акцију, како би свих 56 породилишта у Србији добило овај неопходни апарат.

У Србији се, иначе, годишње роди око 60 000 деце, а од тог броја, нажалост на хиљаду новорођенчади, троје до петоро су наглуви или глуви. Овим савременим апаратом који до сада ваљевска болница није поседовала, то је могуће на време открити и предузети мере за њихову рехабилитацију у што ранијем периоду.

Покровитељства над овом акцијом прихватили су се Министарство здравља Републике Србије и РТС.

На поклону се донаторима захвалио др Добривоје Грујичић, директор Опште болнице Ваљево, у којој се годишње роди 1400 деце, и обећао да од данас ниједно новорођенче неће бити отпуштено, а да пре тога није урађен преглед овим апаратом, чија је вредност мерена новцем 3600 евра.

Uspon

Jedan komentar

  1. Merama prevencije do samog napretka bolnice u svakom pogledu.

Back to top button