Вести

КАСНИ ВАМ МЕНСТРУАЦИЈА? Ево како можете да је УБРЗАТЕ

Ukoliko svakog meseca brinete zato što vam kasni, sigurno će vas obradovati saznanje da svoju menstruaciju možete ubrzati, i to prirodnim putem.

Sledeće metode mogu biti od velike pomoći:
Topla kupka
Topla kupka je jedna od najpopularnijih prirodnih metoda za ubrzavanje menstruacije. Potapanje u toplu vodu povećava temperaturu tela. Toplota opušta trbušne mišiće, a istovremeno podstiče dilataciju i povećava protok krvi iz materice.
Zagrejani jastučići i topli paketi
Topla pakovanja imaju sličan efekat kao topla voda – oni proizvode toplotu u telu. Krvni sudovi se šire, a protok krvi povećava.
Vitamin C
Veće doze vitamina C mogu uskratiti materici progesteron, što zauzvrat pomaže da se ljušte zidovi materice. Na taj način je dolazak menstruacije ubrzan na prirodan način.
Pijte puno vode dok trošite vitamin C i obratite se lekaru pri uzimanja većih doza bilo koje vrste vitamina.
POSLEDICE SU DUGOROČNE: Pomeranje sata remeti rad organizma, a evo ko je NAJUGROŽENIJI
Fizička aktivnost
Fizičkom aktivnošću poboljšava se cirkulacija i ubrzava pojava menstrualnog krvarenja. Ipak, ne treba da preterujete jer to može dovesti do kontraefekta: izostanka menstruacije.
TO NAM TREBA! Evo koje namirnice sprečavaju stomačne tegobe i mučninu
Provodite vreme sa drugim ženama
Kada živite sa ženama ili provodite mnogo vremena sa njima, vaša menstruacije se usklađuju. Ukoliko vaše prijateljice treba da dobiju pre vas, potrudite se da budete što više zajedno.
Ishrana
Izbegavajte slanu hranu jer ona izaziva zadržavanje vode u organizmu. Umesto toga obogatite svoju ishranu sledećim voćem i povrćem: papajom, bundevom, šargarepom, kajsijom, breskvom, spanaćem itd. Crveno meso proizvodi toplotu u telu i ubrzava menstruaciju, pa se potrudite da ga bude na vašem tanjiru.
Izbegavajte stresne situacije
Stres može da utiče na nivo hormona tela i odgoditi menstruaciju, uzrokujući da stigne mnogo kasnije nego što se očekivalo. Dakle, obavezno držite nivo stresa na minimum i praktikujte neke opuštajuće tehnike.
Biljni čajevi
Biljke koje ubrzavaju vašu menstruaciju nazivaju se „emenagog“ i podstiču vaš reproduktivni sistem i protok krvi. Sa druge strane, utiču na hormone pa mogu izazvati neželjene efekte, od blagih do ozbiljnih. Najblaže od ovih biljaka su kamilica, peršun, đumbir, hajdučka trava, hrizantema, ruzmarin, žalfija i list maline.

izor:informer.rs

Uspon
Back to top button