Вести

Ускоро реконструкција спортске хале у Мионици

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić posetio je danas Mionicu, gde je sa predsednikom ove opštine Bobanom Jankovićem prisustvovao zajedničkom treningu 60 mladih sportista iz lokalnih košarkaških, odbojkaških i karate klubova.

Nakon druženja sa mladim sportistima, Udovičić i Janković su obišli sportsku halu, za čiji je završetak u ovoj godini resorno ministarstvo opredelilo 44 miliona dinara, a lokalna samouprava približno 40 miliona dinara.

Foto: mos.gov.rs

Ministar je tom prilikom najavio da će rekonstrukcija hale početi u narednih deset dana, dok se završetak radova očekuje za godinu dana.

Prema njegovim rečima, renoviranjem pomenutog objekta, sređivanjem sportskih terena i školskog prostora, Mionica i čitav Kolubarski okrug dobiće sportski centar za sve sportiste i rekreativce, ali i mogućnost održavanja velikih takmičenja.

Želimo da Mionica postane još jedan lep centar za sport, da rukomet u njoj dobije svoj nacionalni trening centar, ali i da stvorimo uslove za sve druge sportove i da ovde okupljamo mlade sportiste iz čitave zemlje i regiona, ukazao je Udovičić.

Ulaganjima širom Srbije i decentralizacijom sporta, kako je rekao, želimo da u svim gradovima i opštinama u Srbiji stvorimo uslove da sport bude način života za sve, od najmlađih do ljudi u trećem dobu.

On je objasnio da je preduslov zdravog života fizička aktivnost, a preduslov vrhunskih sportskih uspeha naše zemlje je Srbija u kojoj se svuda živi sport.

srbija.gov.rs

Uspon
Back to top button