ВестиПолитика

Kina želi samostalnu i jaku Srbiju

Od premijera Lija smo čuli da bi Kina volela da i ubuduće vidi nezavisnu, samostalnu i jaku Srbiju, rekao Vučić.

Premijer Kine Li Kećijang dočekao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića u državnoj rezidenciji u Tjenđinu pozdravom na srpskom jeziku.

„Dobro došli“, rekao je Li predsedniku Srbije dok su se rukovali ispred zastava Srbije i Kine.

Aleksandar Vučić rekao da je sa premijerom NR Kine Li Kećangom izrazio jednoglasje i međusobnu podršku o svim političkim pitanjima.

Vučić je u obraćanju medijima nakon sastanka sa kineskim premijerom Li Kećangom rekao da su jučerašnji i današnji sastanak ogromna stvar i čast za našu zemlju.

O svim političkim pitanjima izrazili smo gotovo jednoglasje i podršku jedni drugima –mi poltiici jedne Kine, a oni podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, rpeneo je Vučić nakon sastanka.

Od premijera Lija smo, rekao je, snažno čuli da bi Kina volela da i ubudće vidi nezavisnu, samostalnu i jaku Srbiju. „Rekao je da smo mi večni prijatelji, da smo to pokazali jedni drugima u teškim uslovima i vremenima, ne samo kada je to lako“, rekao je Vučić.

Predsednikm Vučić je rekao da je izrazio zahvalnost Kini ne samo na međunarodnim odnosima, već i na ljudskim.

„Sa ogromnom zahvalnošću pamtim i Železaru, ali i što su u teškim političkim trenucima 1999. bili sa nama, kao i svaki put kroz savremenu istoriju Srbije“, rekao je predsednik.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

https://info24.rs/2018/09/20/kina-zeli-samostalnu-i-jaku-srbiju/

Uspon
Back to top button