Вести

KRAJ KAMPANJE: U ponoć počinje predizborna tišina!

Predsednički kandidati imaju još danas vremena da završe kampanju, budući da u ponoć počinje predizborna tišina

Predizborna tišina, tokom koje je zabranjena bilo kakva izborna propaganda, održavanje javnih skupova i iznošenje rezultata na izborima, trajaće praktično do zatvaranja biračkih mesta 2. aprila u 20 sati. 

U trci za šefa države je 11 kandidata, a biračka mesta u Srbiji biće otvorena u nedelju, 2. aprila od sedam do 20 sati.

Glasaće se na 8.523 biračka mesta, od toga 8.224 u opštinama, odnosno gradovima, i 29 biračkih mesta unutar zavoda za izvršenje zavodskih sankcija.

Na izborima za predsednika Srbije glasaće se na 90 biračkih mesta na teritoriji Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija.

U inostranstvu će biti otvoreno 53 biračkih mesta u 32 zemlje.

Srpski državljani u Velikoj Britaniji, Kanadi i SAD glasaće na izborima za predsednika Srbije dan ranije, i to 1. aprila, a glasanje će biti obavljeno od 7 do 20 časova po lokalnom vremenu.

Na izborima za predsednika Srbije glasaće se u Austriji, Belgiji, BiH, Grčkoj, Italiji, Južnoafričkoj Republici, Kataru, Kini, Libanu, Makedoniji, Malti, Mađarskoj, Nemačkoj, Norveškoj, Poljskoj, Rumuniji, Rusiji, Slovačkoj, Sloveniji, Turskoj, UAE, Finskoj, Francuskoj, Holandiji Hrvatskoj, Crnoj Gori, Češkoj, Švajcarskoj i Švedskoj, i to 2. aprila od 7 do 20 sati po lokalnom vremenu.

Rezultati glasanja na biračkim mestima u inostranstvu ne smeju se javno saopštiti, niti isticati na biračkom mestu pre završetka glasanja u Srbiji.

informer.rs

Uspon
Back to top button