ВестиИнформацијеКултура

Културна баштина града Ваљева на Међународним сусретима у Словенији

Члан Градског већа задужен за културу Дејан Богојевић боравиће у Словенији у Шкоцјану и Илирској Бистрици од четвртка 22. септембра до недеље 25. септембра на Међународним сусретима уметника. Ова манифестација одржава се већ више од једне деценије, а ове године је под називом „Ревија у ревији 2016“. Богојевић ће овом приликом учествовати у панел дискусији о теми „међународна сарадња у области културе“, разговараће са писцима и издавачима, али и културним посленицима о могућностима сарадње са градом Ваљевом, а посетиће Музеј у Велењу и излагати на Сајму књига који ће се одржати 24. септембра у Илирској Бистрици.

bogojevicПоводом предстојеће посете Словенији, Богојевић је одржао састанак са директорима културних установа града Ваљева, директорком Туристичке организације и начелницом Одељења за друштвене делатаности. На састанку је договорено на који начин промовисати град Ваљево на предстојећој манифестацији у Словенији. Установе културе и аутори из Ваљева су доставили своје публикације и дела која ће бити представљени овом приликом у Словенији. „Циљ нам је да на најбољи начин презентујемо град Ваљево и нашу културну баштину, али и да успоставимо нове контакте у међународној сарадњи у области културе“, оценио је Богојевић на састанку.

Поред Србије и Словеније, на Међународним сусретима у Словенији учествоваће и културни посленици из Енглеске, Словачке, Аустрије, Чешке Републике, Мађарске, Италије, Хрватске, БИХ и Македоније.

 

Uspon
Back to top button