ВестиИнформацијеСпорт

KZN najavljeno finale Kupa u odbojci

U beogradskom hotelu “Kraun Plaza” održana je konferencija za novinare povodom finalnih utakmica Kupa Srbije u obe konkurencije, koje će se odigrati u subotu 3. marta u Hali sportova u Lajkovcu. Konferenciji su prisustvovali kapiteni i treneri sve četiri ekipe, a ženske timove predstavljale su: Ivana Lazarević i Svetlana Ilić iz lajkovačkog Železničara, Nikolina Lukić i Aleksandar Vladisavljev iz Crvene zvezde. Kapiten Ivana Lazarević rekla je da je ovo prvo veliko finale za odbojkašice Želje, da ekipa piše istoriju kluba i da će dati sve od sebe da trofej ostane u Lajkovcu. Šef stručnog štaba Železničara Svetlana Ilić u obraćanju novinarima i javnosti izjavila je:

-Zadovoljni smo postignutim u ovoj sezoni: osvojili smo Balkanski kup, prvi put smo drugoplasirana ekipa na kraju regularnog dela Superlige, evo nas u finalu Kupa i predstoji nam plejof Superlige. Mislim da smo svima dokazali ono što nismo ni bojažljivo izgovarali, ali smo se trudili da ne zvučimo bahato: da želimo da se nađemo u vrhu ženske odbojke. Finale Kupa je jedna utakmica, borba za trofej i biće sigurno uzbudljiva. Teško je odrediti ulogu favorita: ako uzmemo u obzir istoriju sigurno je da Zvezda mora da preuzme ulogu favorita sa 17 trofeja u ovom takmičenju. Što se mene kao trenera Železničara tiče i imajući u vidu ono što znam o svojim devojkama, ubeđena sam da smo kadri za veliki spektakl i da nismo slučajno u ovom finalu.

Trener Crvene Zvezde Aleksandar Vladisavljev rekao je da se radi o podjednako kvalitetnim ekipama koje su u vrhu naše odbojke i da će to garantovati dobar meč i veliko zadovoljstvo za publiku. Na konferenciji je saopšteno da su sve karte rasprodate. Finale odbojkaša između Novog Pazara i Crvene zvezde igraće se od 16 časova, a finale u konkurenciji odbojkašica između Crvene zvezde i Železničara od 19 časova. Obe utakmice direktno će prenositi RTS na Drugom programu.

Foto: Odbojkaški savez Srbije

Uspon
Back to top button