ВестиСпорт

Металац након продужетка у полуфиналу

Кошаркаши Металца успели су да се пласирају у полуфинале Купа Радивоја Кораћа, где ће се састати са Мега Лексом у суботу. Металац је до победе дошао резултатом 96:86 након продужетака, пошто је у регуларном делу меча резултат био 84:84, највише захваљујући кошу Станојевића у последњој секунди четврте четвртине. У продужетку је дошло до изражаја искуство кошаркаша Металца у већим утакмицама.

Код Металца су се истакли Јевтовић са 27 и Ракићевић са 25 поена док је Габрић постигао 13 поена. Код Чачана је најефикаснији био Стевановић са 25 поена, а управо је његова повреда почетком последње четвртине значајно утицала на финални исход меча. Поред њега, Мицовић је постигао 22, а Аврамовић 19 поена.

Екипа Металца се у полуфиналу састаје са Мега Лексом у суботу од 17 часова. Иако је ово за Металац прва утакмица у полуфиналу Купа Радивоја Кораћа, све мисли усмерене су на меч са Олимпијом, која је одлучујућа за опстанак у АБА лиги. Уколико победи у том мечу, Металац ће моћи да се нада наступу на Јадрану следеће сезоне. У другом полуфиналу игра се вечити дерби између Црвене звезде  и Партизана.

Uspon
Back to top button